Teknoloji

iOS için Yahoo uygulaması güncellendi

Yahoo geçtiğimiz nisan ayında habere odaklı iOS uygulamasını yeniden tasarlamış; kişiselleştirme, fotoğraflar ve Summly tarafından sağlanan makale özetlerine odaklanmıştı. iOS 7’nin yayınlanmasına kısa bir süre kala uygulamayı tekrar güncelleyen Yahoo, hem uygulamaya yeni özellikler ekledi hem de tasarımda bazı ince dokunuşlar gerçekleştirdi.

yahoo-yeni-logo-050913

Haber akışının tasarımını değiştiren Yahoo, daha hafif yazı tiplerine ve haberlerde fotoğraflar üzerine odaklanacak bir tasarıma geçiş yaptı. Hikayeleri görsel olarak farklı GIF animasyonları ve hareketli fotoğraflarla destekleyecek olan şirket, böylelikle haberlerin daha canlı bir görünüme sahip olmasını amaçlıyor. Uygulamaya güncellemeyle birlikte flaş haberler için push bildirim desteği de ekleniyor.

Yahoo-ios-guncelleme-180913

Uygulamaya eklenen dikkat çekici bir yenilik ise haberler için ”daha sonra oku” özelliği. Şu an için sadece iOS uygulamasına özgü olan bu özellik yakın zamanda Yahoo.com’a da taşınacak. Kullanıcılar farklı platformlar üzerinden daha sonra okumak için seçtikleri makaleleri görebilecek, aynı zamanda çevrim dışı erişim için bunları indirebilecek. Yahoo’dan yapılan açıklamada Android uygulamasının güncellenmesi yönündeki çalışmaların da devam ettiği ifade edildi. Yahoo’nun yenilenmiş iOS uygulamasının Türkiye mağazasına halen giriş yapmadığını belirtmekte fayda var.

İlgili >> Yahoo

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER