Manşetler

iOS için Google Search 2.0 güncellemesi yenilenmiş tasarım ve tam ekranda resim arama işleviyle geldi

Google’ın iPhone’a özel Arama uygulaması 2.0 versiyonuna erişti. Yeni sürümle birlikte yepyeni bir kullanıcı arayüzü, performans artırımı ve tam ekranda görsel arama gibi unsurlar sunuldu. Google uygulama içinden diğer servislere erişimi daha kolay hâle getirdi, sadece mobil web uygulamaları değil, kullanıcının telefonunda yüklü olan Google servis uygulamaları da ayrı bir sekmede gösteriliyor ve bu doğal uygulamalara geçiş mümkün kılınıyor.

Daha hızlı otomatik tamamlamalı tavsiyeler ve daha hızlı sayfa yükleme zamanları sayesinde şirket daha seri bir arama deneyimi vadediyor. Yenilenmiş tasarım da burada hızlandırıcı bir etken olacaktır. Kullanıcılar parmaklarını sürükleyerek Görsel, Yerler, vb. farklı arama kategorileri arasında atlama yapabiliyor, yine parmak sürükleme hareketi yardımıyla açılan harici bağlantıdan yeniden arama sonuçlarına geri dönebiliyor.

Görsel arama işlevi de estetik açısından bazı yenilikler kazandı. Artık Google görsel arama sonuçlarını tam ekranda ve ızgara görünümünde gösteriyor, ayrıca ön izleme fotoğrafları da daha yüksek çözünürlükte sunuluyor. Buna ek olarak herhangi bir görsele tıklatıp onu tam boyutta görüntülemek, bu görünümdeyken parmakları sürükleyerek diğer sonuçlarda da fotoğraf galerisindeymiş gibi gezinmek de mümkün kılınmış. Fotoğrafları iOS’in fotoğraf kütüphanesine doğrudan kaydetme fırsatı da sunuluyor.

Google Arama uygulaması bu gibi yeniliklerle mobil web sitesinin bir yansısı olmaktan öte geçiyor. Google Arama 2.0 uygulamasını iTunes App Store’dan indirmek mümkün. Her ne kadar uygulama evrensel olsa da güncellemeden iPad versiyonu nasiplenmemiş gibi görünüyor, sadece görsel arama sonuçlarını fotoğraf kütüphanesine kaydetme özelliği eklenmiş gibi görünüyor.

İlgili – iTunes App Store
İlgili – Google Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER