Teknoloji

iOS için Google Haritalar’a ait olduğu iddia edilen ekran görüntüleri sızdı

ABD’nin San Francisco şehrinde ikamet eden Ben Guild adlı bir yazılımcı Google’ın iOS için hazırladığı uygulamaya ait olduğunu iddia ettiği bazı fotoğraflar yayınladı. Ayrıca yazılımcı bu uygulamayla ilgili bazı bilgilere sahip olduğunu da dile getirdi. Apple’ın iOS 6 ile birlikte sunduğu yeni harita uygulaması kullanıcıları memnun etmeyi başaramadı. Birçok kullanıcı Apple’ı özür dilemek zorunda bile bıraktıran bu uygulamanın yerine Google Haritalar’ın Safari internet tarayıcısı üzerinden kullanılan web tabanlı versiyonu ile idare etmeye çalışıyor.

Google ile herhangi bir bağlantısı olmadığı düşünülen Guild’in söylediğine göre iOS için hazırlanan yeni Google Haritalar vektör tabanlı olacak, ekranı herhangi bir açıya iki parmakla döndürme fırsatı sunacak. iPhone 5’in 4 inç’lik ekranını da daha baştan destekleyecek olan bu uygulama Google Earth servisini de bünyesine dahil edecek. Bu durumda Google Haritalar’ın Apple Haritalar’a karşı çok daha güçlü olacağını söyleyebiliriz.

New York Times Google’ın içinden aldığı bir bilgiye dayanarak uygulamanın yıl sonuna kadar çıkmayabileceğini söylemişti. Guild’in söylediğine göre iOS için Google Haritalar şu anda alfa sürecinde bulunuyor. Bu durumda NYT’nin dile getirdiği iddia da destekleniyor. iOS 6 kullanıcılarının o zamana kadar ya Apple Haritalar ile idare etmesi, ya Apple’ın tavsiye ettiği harita yazılımlarından faydalanmaları, ya da Google Haritalar’ı Safari üzerinden kullanmaya devam etmeleri gerekiyor.

İlgili >> Ben Guild

İLGİLİ HABERLER