Manşetler

iOS için Google Haritalar uygulamasının çıkışında sona yaklaşılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın iPad ve iPhone için resmi bir iOS uygulamasını çıkarmasını bekleyenler çok yakında muratlarına erecek. Wall Street Journal tarafından, Google’daki kaynaklara dayanılarak verilen habere göre uygulama bitirilmeye yakın hâle gelmiş. Google’ın Haritalar segmentiyle yakından ilgili olan kaynağın aktardığı bilgilere göre şirketteki herkes bu uygulama hazır hâle geldiğinde onun Apple tarafından onaylanacağından emin.

iPhone ve iPad için çıkacak Google Haritalar uygulamasının Android kullanıcılarının şu anda kullandıklarından farklı olmayacağı tahmin ediliyor. Yol tarifleri ve sesli navigasyonun da sunulacaklar arasında yer alacağı tahmin ediliyor. Google Haritalar’ın navigasyon özelliği henüz Türkiye’de tam anlamıyla işlemediği için iOS cihaz sahipleri Google Haritalar’ın bu işlevinden eksiksiz bir şekilde yararlanamayacak. Ne var ki, Google Türkiye’nin bu servisi ülkemizde de sunmak için çalışmalar yürüttüğünü biliyoruz.

Google bir yandan iOS uygulamasının son rötuşlarını yaparken bir yandan da şu anda tüm iOS cihazları tarafından kullanılabilir durumda olan internet tarayıcısı tabanlı versiyonu da geliştirmeye devam ediyor. Bu web tabanlı uygulama Google Haritalar deneyimini belli bir noktaya kadar yaşatsa da, tabii ki doğal uygulamanın yerini tutmuyor. Bu nedenle Google’ın iOS uygulaması dört gözle bekleniyor. Her ne kadar finale yakın olduğu dile getirilse de, uygulamanın App Store üzerinden ne zaman yayınlanacağı konusunda resmi bir bilgi verilmedi.

İlgili >> Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER