Manşetler

iOS için Google Arama uygulamasına sesle arama ve yanıt sistemi geliyor

Google, iOS için geliştirdiği arama uygulamasına konuşma bazlı sorular ve cevaplar ekliyor. Siri benzeri, Android 4.1 ile birlikte sunulan Google Now servisini de andıran bu yenilik kapsamında kullanıcılar hava durumu veya bunun gibi bilgileri almak için sorular sorduğunda ilgili cevapları alacak. Google’ın beyaz rengin hakim olduğu basit arayüz çeşitli animasyonlar ve sesle arama butonunu da barındırıyor.

Kullanıcı Google Arama uygulamasının ana sayfasında yer alan mikrofon tuşuna dokunup sorusunu soruyor veya komutunu söylüyor, karşılığında istediği cevap veya hareket belirli durumlarda sesli oalrak kendisine sunuluyor. Google Now’daki kartlı arayüz burada yerini daha sade görünümlü arama sonuçlarına bırakıyor. Sonuç sayfasındaki herhangi bir bağlantıya tıklamak uygulama içinde Chrome benzeri bir sekme açıyor ve sonuçlar burada listeleniyor.

Google Now’da olduğu gibi uygulama kim olduğunuzun farkında. Örneğin, uçuş saatinizi sorduğunuzda uygulama karşınıza sizin uçuş saatinizi otomatik olarak çıkarıyor. Ne var ki Google, Google Now ile Sesle Arama arasındaki çizgiyi dikkatli bir şekilde ayırıyor. iOS tarafına gelen de Google Now değil sadece geliştirilmiş Sesle Arama uygulaması. Google’ın söylediğine göre Sesle Arama işlevinin eklendiği güncel Google Arama uygulaması birkaç gün içinde Apple’ın App Store uygulama mağazası üzerinden yayınlanacak. Amit Singh Apple’ın uygulamayı onaylayıp onaylamadığı konusunda bir şey söylemedi, ancak uygulamanın başvuruya sunulduğunu ve inceleme sürecinin sürdüğünü belli etti.

İlgili >> Google

İLGİLİ HABERLER