Teknoloji

iOS için Firefox’un ön izleme sürümü Yeni Zelanda’da yayınlandı

firefox-logo-mwc-2015

Mozilla, Apple’ın iOS işletim sistemine özel Firefox internet tarayıcısının ilk herkese açık ön izleme sürümünü yayınladı. Ne var ki, iOS’e özel internet tarayıcısı şu an için sadece Yeni Zelanda’ya açık durumda.

Her ne kadar Mozilla daha önce Apple’ın mobil işletim sistemi için internet tarayıcısı çıkarmayacağını söylemiş olsa da, iPhone’ların ulaştığı yüksek popülarite Mozilla’nın kararını yeniden gözden geçirmesine neden olmuş olmalı. Bu yılın mayıs ayında şirket iOS için Firefox’a özel kısıtlı bir beta test sürecini başlatmıştı.

mozilla-firefox-ios-040915-1

Şirketin yayınladığı blog yazısında, bu kısıtlı ön izlemenin kullanıcılardan geri bildirim toplamak olduğu kaydedildi. Mozilla kullanıcıların Firefox hesapları, arama ve Görsel Sekmeler gibi üç farklı özelliği test etmelerini istiyor. Firefox hesapları iOS cihazlarında Firefox geçmişine, şifrelerine ve sekmelerine erişme fırsatı veriyor. Arama özelliği çeşitli arama servisleri üzerinden anahtar kelime veya terim araması yapmayı sağlıyor. Görsel Sekmeler ise bütün sekmelerin küçük resimlerini gösteriyor, açtığınız sekmelerin neler olduğunu daha iyi görmenizi mümkün kılıyor.

Mozilla Firefox’un iOS sürümünü bu yılın sonlarına doğru dünyanın geri kalan bölgelerinde de çıkarmayı planlıyor. İlgilenenler Firefox’un açtığı forma bilgilerini bırakarak Türkiye veya bulundukları ülkelerde Firefox iOS faaliyete geçtiğinde bilgilendirme mesajı alabilirler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER