Eğlence

iOS için Facebook uygulamasına videoları otomatik olarak oynatma özelliği eklendi

facebook yapay zekâ yuz tanima

Otomatik olarak oynatılan videolar sosyal medyadaki varlık sahasını iyice genişletiyor. Vine’ın öncülük ettiği, ardından Instagram’ın katıldığı bu seferin en yeni yolcusu Facebook oldu. Sosyal ağın iOS uygulamasına yapılan güncellemeyle birlikte videoların otomatik olarak oynatılması mümkün hale geldi.

facebook-logo-070513 (630 x 394)

Ancak bu özellikten Türkiye’deki Facebook kullanıcılarının faydalanması şu an için mümkün gözükmüyor. Zira iTunes App Store Türkiye mağazasındaki Facebook sayfasında 6.8 sürümünün tanım bölümünde güncellemenin sadece hataları düzelttiği belirtiliyor. Otomatik video oynatma özelliğinden ise bahsedilmiyor. Facebook otomatik oynatma özelliğini şu an için sadece ABD’deki kullanıcılarına sunmuş gibi gözüküyor.

Otomatik oynatma özelliği nedeniyle mobil internet kotasının hızlı bir biçimde tükenmesinden korkanlar için Facebook, bu özelliğin sadece Wi-Fi bağlantısı olduğu zamanlarda aktif hale gelmesi seçeneğini sunuyor. Söz konusu seçeneğe uygulamanın ayarlar menüsünden erişilebiliyor. Otomatik oynatma özelliğini tamamen  ise  olmadığı belirtildi.

Söz konusu özellik günlük kullanıcılara yönelik kullanışlı bir yenilik olarak lanse edilse de, Facebook’un otomatik oynatmadaki temel amacının kullanıcıları yakında devreye sokacağı video reklamlara alıştırma olduğu düşünülüyor.

İlgili >> iTunes App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER