Manşetler

iOS için Facebook uygulaması yenilenmiş zaman tüneli tasarımı ve daha hızlı haber kaynağıyla geldi

Android uygulamasına yerel nitelik kazandıran Facebook iPhone uygulamasını da bir güncellemeden geçirdi. Gelen bu yeni güncelleme yepyeni bir zaman tüneli görünümü sunarken haber kaynağının da daha hızlı şekilde yüklenmesini sağlıyor. Her ne kadar güncelleme küçük çaplı olsa da, sağlanan hız artışı uygulamaya yepyeni bir his kazandırmış.

iOS için Facebook uygulaması birkaç ay önce yerel versiyona dönüştürülmüş ve daha o zamanlardan HTML5 tabanlı eski versiyona göre önemli bir hız artışı sağlanmıştı. Yine de, haber kaynağı uygulamanın yavaş kalan yerlerinden bir tanesiydi. Güncellemeden sonra haber kaynağının iPhone 4 gibi eskimiş ve yavaş sayılabilecek bir cihazda bile yeteri kadar hızlı şekilde açıldığını söyleyebiliriz.

Öte yandan iPhone için de sunulmaya başlanan Photo Sync fotoğraf senkronizasyon özelliği de gelen bu son güncellemeyle birlikte kullanılabilir hâle geliyor. Uygulama içinde yer alan Fotoğraflar bölümüne girip Senkronize edildi sekmesine atlayabilir ve buradan eş zamanlama özelliğini açabilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra artık iOS cihazınızla çektiğiniz tüm fotoğraflar otomatik olarak Facebook’a yüklenecek, tıpkı Dropbox ve Google+’ın hızlı yüklemeler özellikleri gibi. Fotoğraflar gizli kalacak, sadece sizin seçtiğiniz fotoğraflar başkaları için görünebilir olacak.

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER