Manşetler

iOS için Evernote 5.0 uygulaması yepyeni kullanıcı arayüzü ve özelliklerle geldi

iOS için Evernote uygulamasının 5.0 numaralı yeni sürümü yayınlandı. Bu yeni sürümle birlikte iPhone ve iPad için yepyeni bir kullanıcı arayüzü sunulurken not tutma işlemi hızlandırıldı, mevcut notlar arasında gezinme işlemi de daha kolay hâle getirildi. Ücretsiz olarak indirilebilen bu not tutma ve düzenleme aracı yenilenmiş bir not listesi barındırıyor. Artık her bir not kart şeklinde gösteriliyor, ayrıca iPad tarafında yığın hâlinde defter görünümü ve son zamanlarda erişilen, düzenlenen veya oluşturulan notları tek bir ekranda görmeyi sağlayan çok özellikli görünüm modu gibi yenilikler de bulunuyor.

evernote_5-0_ios_6

Yeni not oluşturma işlemi de daha düzenli hâle getirilmiş, ana ekranda yer alan hızlı not tuşu sayesinde hızlı bir şekilde işe girişmek mümkün. iOS ana ekran bileşen desteği barındırmadığı için iOS uygulaması Android tarafında yer alan bileşenlerden yoksun. Ne var ki, Evernote yeni notlar ve not defterleri için uygun konumlara çeşitli butonlar eklemiş, böylelikle gereksiz yere ekrana dokunuşların önüne geçilmiş oluyor.

Coğrafi konum etiketi taşıyan notlar da artık yakınlaştırılabilir harita üzerinde görüntülenirken bir kişinin paylaştığı veya onunla paylaşılan tüm notlar paylaşılan defter listesi altında gösteriliyor. Eğer bir Evernote Premium abonesiyseniz, hesap durumunuzu veya diğer detayları görmeniz de mümkün. Böylelikle bu gibi detayları görmek için masaüstü web sitesine gitme ihtiyacı da ortadan kalkmış oluyor. Her zaman olduğu gibi görüntülü ve sesli notlar destekleniyor, OCR’in açık olduğu arama işlevi sayesinde de görüntülerdeki yazı ve el yazılarını aramak da mümkün oluyor.

Galeri: iOS için Evernote 5.0
[nggallery id=1101]

Evernote’un iOS uygulamasını App Store üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Evernote hesabı sahibi olmak ücretsiz, ancak notları ve not defterleri için daha fazla alan isteyenler de para ödeyip bunu gerçekleştirebilir.

İlgili >> iTunes App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER