Teknoloji

iOS için Chrome güncellendi, sosyal paylaşım yolları eklendi

iOS için Chrome uygulamasına gelen bir güncelleme sayesinde kullanıcılar web sayfalarını e-postaya ek olarak Facebook, Google+ ve Twitter üzerinden de paylaşmaya başladı. iOS’te yüklü olarak gelen Safari internet tarayıcısı da Twitter üzerinden web sayfalarını paylaşmaya izin veriyordu, iOS 6 ile birlikte gelecek Facebook entegrasyonu sayesinde bu sosyal ağ üzerinden paylaşım da mümkün olacak. Ancak Google+ paylaşımının yakın zamanda Safari’ye yerleşeceğini zannetmiyoruz. Bu nedenle Chrome’un paylaşım açısından Safari’nin bir adım önüne geçtiğini söyleyebiliriz.

Eğer iOS için Chrome kullanıyorsanız ve bir sayfayı yukarıda bahsettiğimiz yollar üzerinden paylaşmak istiyorsanız, adres çubuğunun hemen sağında yer alan menü ikonuna tıklayın. Açılan menüde yer alan Paylaş seçeneğini takip ettiğinizde karşınıza çıkacak Sayfa Paylaşma başlıklı pencerede dört farklı paylaşım yolunu göreceksiniz. Tahmin edeceğiniz gibi Google+ paylaşma yolları içinde ilk sırayı yer alıyor.

Google Chrome için gelen güncellemeden yaklaşık bir hafta önce de iOS için Google+ uygulamasına bir güncelleme gelmiş ve bununla birlikte kullanıcılara paylaşılan bağlantıları Chrome üzerinden açma imkanı tanınmıştı.

İlgili >> iTunes App Store, Google Chrome Sürümleri

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER