Manşetler

Apple Avrupa’nın ilk iOS geliştirme eğitimi merkezini İtalya’da açıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ios geliştirme eğitimi

Apple İtalya’da özel bir iOS Uygulama Geliştirme Merkezi açıyor. Şirketin duyurusuna göre, bu merkez gelecek nesil uygulama geliştiricilerin yetiştirmek için bir iOS geliştirme eğitimi programı sunacak.

Napoli’de açılan merkez öğretmenleri destekleyecek ve Apple tarafından desteklenen özel bir eğitim programı sunacak. Merkezin hedefi öğrencilere Apple’ın iOS cihazları için uygulamalar geliştirmelerine yardımcı olacak pratik yetenekler kazandırmak. Apple bu programı gelecekte diğer ülkelere de genişletmek istediğini belirtiyor.

Apple, İtalya’daki iş ortaklarıyla birlikte çalışarak öğrenciler için ek fırsatlar oluşturacağını da söylüyor, ancak bu fırsatların neler olacağı hakkında şu an için fazla bilgi bulunmuyor. Ayrıca öğretim programının nelerden oluşacağı, öğrencilerin Apple’ın resmi akreditasyon alıp almayacağı, öğretim süresinin ne kadar olacağı, Apple’ın Napoli’de hangi enstitüyle birlikte çalıştığı da şu an için fazla bilinmiyor.

Apple’ın konuyla ilgili olarak yaptığı duyuru daha çok Apple’ın İtalya’ya ve genel olarak Avrupa’ya yaptığı katkıya odaklanıyor. Tim Cook, ilgili basın açıklamasında App Store’un büyük başarısının Apple’ın Avrupa’da yarattığı 1.4 milyondan fazla iş imkanının arkasındaki itici güçlerden biri olduğunu söylüyor. App Store’un Avrupa genelinde tüm yaşlardaki insanlar ve tüm büyüklüklerdeki iş sahaları için sınırsız fırsatlar sunduğunu da ekliyor. Apple, App Store’un Avrupalı geliştiricilere uygulamalarından 10.2 milyar avronun üzerinde kazandırdığını, sadece İtalya’da 75 bin yeni iş pozisyonunun mağazayla bağlantılı olabileceğini belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER