Manşetler

iOS için Facebook 5.0 versiyonuna ulaştı, hızı arttı

Facebook’un iOS cihazları için dün akşam saatlerinde yeni bir güncelleme yayınlandı. Sosyal ağın mobil versiyonunu geliştiren ekip bu güncellemede bir unsura diğerlerinden daha çok odaklanmış, o da hız. Bu günelleme sıfırdan inşa edildi ve uygulamanın Apple cihazlarından Facebook’a erişimin en hızlı yol olması konusunda gerekli adımlar atıldı. Güncellemeyle birlikte haber kaynağı içinde En Yeniler sıralaması altında gezinirken gelen yeni paylaşımlardan veya güncellemelerden, haber kaynağının en tepesinde çıkacak olan “Yeni haberler” etiketiyle haberdar olmak mümkün. Bu sayede haber kaynağını yenilemeye ihtiyaç duymadan, sadece o etikete dokunarak yeni güncellemeleri veya paylaşımları göreceksiniz.

Facebook’un iOS uygulamasında arayüz geçişleri gerçekten hızlanmış, solda yer alan gezinme menüsü, sol üst köşedeki menü tuşuna dokunulduğunda artık göz açıp kapayıncaya kadar açılıyor. Bununla birlikte her sayfada içerik daha hızlı yükleniyor. Ancak fotoğrafların yüklenmesi yazıların yüklenmesine göre biraz daha zaman alıyor. Bununla birlikte herhangi bir paylaşımda yer alan fotoğrafı daha detaylı görmek için ona dokunduğunuzda, burada dikkate değer bir hız artışının bulunduğunu söylemek gerek. Benzer bir durum fotoğraf galerilerinin görüntülenmesi sırasında da geçerli. Haber kaynağı içinde aşağı ve yukarı doğru kaydırma sırasında içeriğin oldukça hızlı bir şekilde yüklendiğini de belirtmeden geçmeyelim.

Yukarıda belirttiğimiz hız artışının dışında kullanıcılar bildirimlere anında erişim fırsatına da sahip oluyor. Facebook’un hız odaklı bu güncellemesi şu an için sadece iOS platformu için sunulmuş durumda. Ancak Android ve Windows Phone kullanıcılarının da kısa süre içinde bu güncellemeyi almaları bekleniyor. iPhone, iPod touch ve iPad kullanıcıları aşağıdaki ilgili bağlantıyı takip ederek en güncel Facebook iOS uygulamasını indirebilirler.

İlgili >> iTunes App Store, Facebook

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER