Teknoloji

iOS Display Recorder App Store’da yayınlandı

Bu uygulamanın yayınlanması için ”Sabreden derviş, muradına ermiş” atasözünün kullanılması pek yanlış olmaz. Apple, daha evvel sadece jailbreak edilmiş cihazlardaki Cydia mağazası aracılığı ile indirilebilen iOS Display Recorder’ın App Store’da yayınlanmasına nihayet onay verdi. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar o anda ekranlarında ne varsa onu kaydedip, YouTube veya diğer mecralara yükleme şansına sahip oluyor.

iOS Display Recorder’ın App Store’da yer alan sürümü ile Cydia mağazasında yer alan sürümünün aynı geliştirici tarafından hazırlandığı düşünülüyordu. Ancak, jailberak için olan uygulamayı geliştiren Brian Petrich, App Store’da yayınlanan uygulamayı kendisinin geliştirmediğini ve bu konuya ilişkin olarak bir şikayette bulunduğunu Twitter aracılığı ile duyurdu. iOS Display Recorder’ın App Store’da yayınlanmasını şaşırtıcı bir gelişme olarak nitelemek fazlasıyla mümkün. Apple’ın bu tarz uygulamalara fazla prim vermeyen yaklaşımı göz önüne alındığı zaman, kontrol esnasında bir dalgınlığın olabileceği ihtimal akıllara geliyor. Dolayısıyla uygulamanın App Store’daki varlığımı uzun süre sürdürmesi pek mümkün gözükmüyor.

iOS Display Recorder’ın kardeş blogumuz iPhoneTurkey.biz tarafından gerçekleştirilmiş detaylı incelemesine göz atmanızı da tavsiye ederiz.

İlgili >> 9to5Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER