Teknoloji

iOS cihazlarını kolaylıkla jailbreak etmeyi sağlayan JailbreakMe 3.0 yayınlandı – Video

Geçen yıl hemen hemen bu zamanlarda ortaya çıkan JailbreakMe adlı jailbreak çözümü iOS cihazlarını herhangi bir bilgisayara bağlamadan, zahmetsizce jailbreak etme imkânı sunuyordu. Apple daha sonra yayınladığı yazılım güncellemesinde JailbreakMe’nin çalışma yolunu kapatmıştı. Ancak geçtiğimiz haftasonu ortaya çıkan JailbreakMe’nin yeni sürümü iOS cihazları için aynı kolaylığı tekrar sunacağını müjdeliyordu.

JailbreakMe 3.0 nihayet web sitesi üzerinden yayınlandı. Bu jailbreak çözümünün en büyük özelliği iPad 2 için de jailbreak imkânı sunması. Geçen haftasonu verdiğimiz haberde söz konusu çözümün iOS 4.3 üzeri sürümle yüklü cihazlarda çalışmadığını belirtmiştik. Ancak Engadget’ın belirttiğine göre iOS 4.3.3 yüklü cihaz sahipleri de bu işlemi rahatlıkla gerçekleştirebiliyormuş. Eğer cihazınızı jailbreak etmek istiyor ve başınıza gelmesi muhtemel her türlü riski göze alıyorsanız, hemen www.jailbreakme.com adresine girin ve o sitede karşınızda göreceğiniz Cydia uygulamasını “FREE” ikonuna dokunarak cihazınıza yükleyin. Sonra mı? Sonrası yok. Cihazınız jailbreak edildi bile.

Duncan33303 rumuzlu YouTube kullanıcısı tarafından hazırlanan video size bu işin nasıl gerçekleştiği konusunda daha fazla bilgi verecektir. Aşağıya iliştirdiğimiz bu videoya göz atmanızı tavsiye ederiz.

Video: JailbreakMe 3.0

İlgili – JailbreakMe

 

 

 

We just mashed our refresh button about a million times to get the screenshot you see above, but it was worth it. JailbreakMe 3.0 with support for the iPad 2 is finally live, and we’re already getting word from tipsters who claim to have successfully jailbroken their iPad 2s running iOS 4.3.3, as evidenced by the pseudo-blurry jailbroken Verizon model below. Thankfully, all of this suggests we’re not dealing with the dodgy release that was leaked previously, but let us know in the comments how it’s working for you this time around and hit the break for another screenshot.

Update: Austin wrote in to tell us about a new jailbreaking tutorial from YouTube user Duncan33303 — head past the break to watch it for yourself.

İLGİLİ HABERLER