Teknoloji

iOS App Store’daki uygulama sayısı 500 bini geçti

Apple’ın App Store uygulama mağazasında yer alan uygulama sayısı 500 bini de geride bıraktı. Dün Mac App Store’un 100 milyon indirme sayısını geçtiğini paylaşan şirket mobil tarafta da işlerin yolunda olduğunu duyurmuş oldu. Apple’ın verdiği bu son rakam ve geçtiğimiz ekim ayında Google’ın Android Market’te yer alan uygulama sayısıyla ilgili iddiası göz önüne alındığında Apple ve Google’ın mobil uygulama mağazalarının başa baş bir seyir izlediğini söyleyebiliriz.

Birbiriyle yarışan Apple ve Google uygulama mağazalarına olan yaklaşım konusunda farklı yollar izliyor. Apple, uygulama mağazasına yapacağı kabullerde sıkı bir inceleme süreci izliyor, uygulamayla ilgili tüm detayları inceliyor, çoğu zaman Apple’ın kapısından geri dönemk mümkün. Google ise yazılımcıların Android Market için gönderdiği uygulamaları çok sıkı bir incelemeden geçirmiyor. Değerlendirme konusu kullanıcılardan gelecek geri dönüşlere, yorumlara ve şikayetlere kalıyor. Bu iki şirketi çok çok arkalardan Microsoft izliyor. Microsoft’un Windows Phone’a özel uygulama mağazasında şu an için 45 bin uygulama bulunuyor.

App Store üzerinde toplamda 18 milyar uygılama indirilmiş, ayda 1 milyar uygulama hızı da geride bırakılmış. Aslında App Store’da yarım milyar uygulama bulunduğu bilgisi geçtiğimiz ekim ayında düzenlenen iPhone 4S tanıtım toplantısında verilmişti. Ne var ki, bağımsız bir şirket tarafından o zaman yapılan araştırma uygulama sayısının 456 bin civarında olduğunu göstermişti.

İlgili – Apple

İLGİLİ HABERLER