Teknoloji

iOS 9 için ikinci herkese açık beta sürümü yayınlandı

apple-ios-9-logo-230615

Bu ayın başlarında, 9 Temmuzda yayınlanan iOS 9 Public Beta sürümünü iPhone, iPad veya iPod touch cihazlarına kurmuş olanlar için Apple ikinci herkese açık beta sürümünü yayınladı.

iOS 9 Public Beta 2 sürümüyle birlikte iTunes Kütüphanesini Wi-Fi ağı üzerinden diğer mobil cihazlarla paylaşmaya izin veren Ev Paylaşım seçeneği geri geliyor. Uygulama geçiş ekranında bulunan Handoff işlevi de ekranın alt kısmına alınıyor.

Ses tuşları fotoğraf çekimi için kullanılabilirken, yeni çıkan iPod touch da iOS 9 Public Beta 2 sürümünün desteklediği cihazlar arasına giriyor.

Apple iPad kullanıcıları iOS 9 Public Beta 2 ile birlikte Picture-in-Picture seçeneğinden de yararlanabiliyor. Ayrıca iOS 9 Public Beta 2 sürümüyle birlikte çeşitli hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri de geliyor.

iOS 9 Public Beta sürümleri henüz bitmemiş, devam etmekte olan sürecin ürünleri olma özelliğini taşıyor. Bu nedenle beklenmedik hareketler veya hatalarla karşılaşabilirsiniz. iOS 9 Public Beta sürümünü yüklemeden önce bunun bilincinde olmalısınız.

Eğer iO9 ile gelecek yenilikleri görmek için sonbaharı beklemek istemiyor ve risklerin varlığını da kabul ediyorsanız, aşağıdaki kaynak bağlantıyı takip ederek Apple Beta Yazılım Programına Apple Kimliğiniz ile kayıt yaptırarak işle başlayabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER