Manşetler

iOS 9 nihayet küçük harf klavyesine kavuşuyor

Apple’ın iOS 9 ile ilgili bütün yenilikleri WWDC açılış konuşması sırasında sergilemesinin imkanı yok. Daha sonra iOS 9’un ilk beta sürümü geliştiricilerin ve meraklı kullanıcıların eline ulaştıkça daha fazla yenilik de su yüzüne çıkıyor. Kullanıcıları memnun edecek yeniliklerden bir tanesi de klavyeyle ilgili olacak.

iOS 9 ile birlikte gelecek olan sanal klavye küçük harflerle yazı yazma seçildiğinde küçük harfleri, büyük harfle yazma seçildiğinde ise büyük harfleri gösterecek. Şimdiye kadar fiziksel MacBook klavyesinde olduğu gibi, her zaman büyük harfler gösteriliyordu.

Bu değişik gerçekten gerekli ve geç kalmış bir tasarım düzenlemesi olarak nitelendirilebilir. Android klavyeleri için benzer bir alternatif kullanım uzun zamandır bulunuyor, böylelikle kullanıcı klavyenin kenarında yer alan Shift tuşuna bakmadan büyük veya küçük harfte yazdığını anlayabilecek.

iOS 7’ye kadar Shift tuşu, açık olduğu zaman mavi renkte gösteriliyordu. Ancak iOS 7 ile birlikte Apple bunu tek renkli düzene uygun hâle getirdi, açık olup olmadığını anlamak biraz güçleşti. Neyse ki, artık klavyedeki harflerin büyük veya küçük harfleri göstermesiyle birlikte Shift tuşunun renginin çok da önemi kalmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER