Manşetler

iOS 9 ile iPad’e bölünmüş pencereli çoklu görev geliyor

Microsoft'un Windows 8'de sunduğu bölünmüş pencereli çoklu görev işlevinin benzerinin Apple tarafından da iPad'e getirilmesi uzun zamandır bekleniyordu. Uzun zamandır çeşitli aralıklarla dedikodularını aktardığımız genişletilmiş çoklu görev modu WWDC 2015'te iOS 9'un özelliklerinden biri olarak gösterildi.

ipad-ios-9-cift-pencere-080615

Microsoft’un Windows 8’de sunduğu bölünmüş pencereli çoklu görev işlevinin benzerinin Apple tarafından da iPad’e getirilmesi uzun zamandır bekleniyordu. Uzun zamandır çeşitli aralıklarla dedikodularını aktardığımız genişletilmiş çoklu görev modu WWDC 2015’te iOS 9’un özelliklerinden biri olarak gösterildi.

Başlangıç olarak iOS 9 ile birlikte yeni bir çoklu görev son uygulamalar ekranının bulunduğunu belirtelim, bu ekrana her zaman olduğu gibi ana ekran tuşuna çift tıklatmayla erişiliyor. Bundan sonra herhangi bir uygulamayı ekranın kenarına SlideOver adı verilen bir özellik dahilinde taşımak mümkün oluyor. Bu sayede ekranın kenarından sürükleme yaparak başka bir uygulamayı ekrana getirebileceksiniz. Bu, Windows’daki çoklu uygulama desteğine benzer şekilde işliyor.

ipad-video-penceresi-080615

iPad’e Samsung’un ve bazı Android telefon üreticilerinin cihazlarında gördüğümüz video pencere özelliği de geliyor. FaceTime görüşmesi yaparken veya video izlerken Ana Ekran tuşuna basınca video penceresi ekranın köşesine küçültülüyor. Bu sırada yeni bir uygulama açabilir, onu kullanabilirsiniz. Videonuz ekranın bir köşesinde gösterilmeye devam edilecektir. Örneğin bu şekilde bir taraftan film izlerken bir yandan da o an gelen bir e-posta iletisine göz atabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER