Teknoloji

iOS 9’da ekran görüntüleri için özel albüm oluşturulacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-ios-9-logo-230615

iPhone sahiplerinin en sık yaptığı şeylerden birisi de ekran görüntüsü almak. Ekran görüntüleri iPhone sahiplerine belli bilgilere erişim konusunda ciddi kolaylık sağlasa da, iPhone’un film rulosunda ve depolama servislerindeki fotoğraf klasörlerinde büyük yer işgal ettiklerini de unutmamak gerekiyor.

iPhone sahiplerinin şikayetçi olduğu bu durum için gerekli çözümü iOS 9 sunuyor. iOS 9’un üçüncü beta sürümünün en dikkat çekici yeniliklerinden birisi de, ekran görüntüleri için ayrı bir albüm oluşturulması oluyor. Söz konusu klasörü ortaya koyan ekran görüntüleri de, iOS 9’un üçüncü beta sürümünü indirenler tarafından sosyal medyada paylaşıldı.  

Paylaşılan ekran görüntülerine bakıldığında “selfie” fotoğraflar için ayrı bir klasörün varlığı da göze çarpıyor. Ön kamerayla çekilen tüm fotoğrafların bu albüme aktarıldığı düşünülüyor, ancak ayrı bir yüz tanıma mekanizmasından faydalanılması da ihtimaller arasında yer alıyor. Ekran görüntüleri için oluşturulan özel albümün nihai iOS 9 sürümünde bulunup bulunmayacağı henüz bilinmese de, bu eklemenin kalıcı hâle gelmesi pek çok iOS cihaz sahibini sevindirecektir.

İLGİLİ HABERLER