Teknoloji

iOS 9’un çift aşamalı doğrulama sistemi Kurtarma Anahtarına ihtiyaç bırakmıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-cift-asamali-giris-sistemi-dogrulama-090715-1

iOS 9 beta 3’ü yayınlayan Apple, kullanıcılarının Apple ID’lerini ikinci ve güvenli araçlardan doğrulama yöntemlerinde yaptıkları değişiklikleri de ortaya çıkarttı. Doğrulama kodlarının daha etkin kullanılması ve pek çok kişiyi rahatsız eden Kurtarma Anahtarına olan ihtiyacın ortadan kalkması, Apple’ın sunduğu yenilikler arasında yer alıyor. Apple, iOS 9 ile birlikte sunduğu yeniliklerin ardından giriş sistemini “çift aşamalı doğrulama” şeklinde tanımlıyor.

Çift aşamalı doğrulama sisteminde yapılan en önemli yeniliklerden birisi de, güvenli cihaz yönetiminin doğrudan iOS 9 ve OS X 10.11 El Capitan’a yerleştirilmesi oldu. Daha öncesinde yönetim, iPhone’umu/Mac’imi Bul uygulaması aracılığıyla gerçekleştiriliyordu. Böylelikle kullanıcıların Apple ID’leriyle giriş yaptıkları iOS 9 veya El Capitan işletim sistemli cihazlar, otomatikman güvenli cihaz listesine alınıyor. Söz konusu cihazlara çift aşamalı doğrulama sistemini geçiş izni de veriliyor.

Entegrasyonla birlikte, Apple ID ile yeni bir cihaza giriş yapıldığında doğrulama kodu tüm güvenli cihazlara gönderilecek. Daha önce dört basamaklı olan doğrulama kodları da bundan böyle altı basamaklı olacak.

apple-cift-asamali-giris-sistemi-dogrulama-090715-2

Mevcut çift aşamalı doğrulama sisteminde bulunan 14 basamaklı Kurtarma Anahtarı da iOS 9 ile birlikte değişime uğruyor. Halihazırda yeni veya farklı bir cihaza Apple ID ile giriş yapılmaya çalışılırken, Kurtarma Anahtarını elde etmek için güvenli bir cihaza ihtiyaç duyuluyor. Güvenli cihazın kaybolması veya çalınması durumunda Kurtarma Anahtarını elde etmek ve Apple ID’ye erişmek imkansız hâle gelebiliyor.

Yeni çift aşamalı doğrulama sistemiyle Kurtarma Anahtarlarına olan ihtiyaç ortadan kalkıyor. Kullanıcılar bundan böyle gerekli desteği bir müşteri hizmetleri temsilcisinden alabilecek. Apple, kurtarma talebini almasının ardından kullanıcılarıyla doğrulanmış telefon numaraları aracılığıyla iletişime geçecek. Yeni dönemde kurtarma sürecinin sağlanan bilgiler doğrultusunda birkaç gün veya daha uzun sürebileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER