Manşetler

iOS 9 güncellemelere alan açmak için uygulamaları geçici olarak kaldıracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-ios-9-logo-230615

Apple’ın üst düzey yöneticisi Craig Federighi, WWDC açılış konuşması sırasında yaptığı sunumda destekleyen bir iPhone veya iPad’e iOS 9’u yüklemenin sadece 1.3 GB’lık boş depolama alanı gerektireceğini kaydetmişti. Bu, özellikle 16 GB kapasiteli giriş seviyesi Apple cihazlarına iOS 8’i yüklemenin ne kadar zor olduğu hatırlandığında büyük bir iyileşme sayılır. Böylelikle 16 GB kapasiteli iOS cihazlarının hâlâ satılmakta olduğu bir ortamda Apple, iOS 9 ve ötesi sürümlere yapılacak güncellemeleri daha kolay ve zahmetsiz hâle getirmiş olacak.

Apple bugün iOS 9’un ikinci beta sürümünü yayınladı. İşletim sisteminin ikinci beta sürümünü yükleyen ve test eden geliştiriciler, işletim sisteminin kullanıcılara güncelleme için gerekli olan boş depolama alanı gereksinimini karşılamak adına uygulamaları geçici olarak kaldırma teklifinde bulunduğunu gördüler.

[quote_center]GÜNCELLEME İÇİN YETERLİ ALAN SAĞLAMAK AMACIYLA UYGULAMALAR GEÇİCİ OLARAK KALDIRILABİLECEK[/quote_center]

Süreç tamamen otomatik şekilde işliyor. Güncelleme başarılı şekilde kurulduktan sonra iOS kaldırılan uygulamaları yeniden kuruyor. 9to5Mac sitesi yeniden kurulan uygulamalarda herhangi bir kullanıcı verisi kaybının olmadını söylüyor, ancak yukarıdaki ekran görüntüsünde yer alan mesaj bunu tam olarak doğrulamıyor.

Her ne olursa olsun, iOS 9’un daha küçük ayak izlerine sahip oluşuyla birlikte değerlendirildiğinde, bu yeni özellik en yeni iOS sürümlerine geçişi hiç olmadığı kadar kolaylaştıracaktır. iOS 9 ile birlikte geliştiriciler uygulamalarını daha da daraltma yeteneğine kavuşacak, böylelikle fotoğraflar, videolar ve diğer kullanıcı dosyalarına daha fazla alan kalacak.

İLGİLİ HABERLER