Manşetler

iOS 9 benimseme oranı yüzde 84’e ulaştı

ios 9Apple, geliştirici sayfası aracılığıyla mobil işletim sistemi iOS’in en güncel sürümünün benimseme oranının yüzde 84’e ulaştığını açıkladı. iOS 9; iPhone, iPad ve iPod touch modellerine yüklenebiliyor. Şirketin geçtiğimiz şubat ayında yaptığı açıklamada, benimseme oranı yüzde 77 olarak açıklanmıştı. Güncel oran olan yüzde 84 kulağa etkileyici gelse de, aradan geçen iki aylık sürede kaydedilen artışın görece düşük kaldığı söylenebilir. iOS 9’un aynı büyüme oranını koruması durumunda haziran ayında yeni iOS versiyonunun duyurulacağı WWDC öncesinde yüzde 90’lık benimseme oranı hedefine ulaşması pek mümkün gözükmüyor.

Benimseme hızında yaşanan düşüşte iOS 9.3 ve sonrasında yayınlanan güncellemelerde görülen hataların etkili olduğu düşünülüyor. Her ne kadar Apple hızla bir çözüm sunsa da, iOS 9.3 ilk etapta yeni iPhone ve eski iPad modellerinde bazı sorunlara yol açmıştı. Buna ek olarak, en yeni iOS sürümünün desteklemediği bazı iPhone, iPad ve iPod touch modellerinin halen kullanılıyor olması da Apple’ın benimseme oranını daha üst seviyelere taşımasını engelliyor.

Apple’ın kendi sınırlarını belirlemesi ve görece eski cihazları destekleme konusundaki tutumu sayesinde en yeni iOS sürümü, benimseme oranı konusunda en güncel Android versiyonu olan Android 6.0 Marshmallow’a kıyasla daha iyi bir performans sergiliyor. 4 Nisan 2016 itibarıyla Android 6.0 Marshmallow yüklü Android cihazların oranı yüzde 4.6 seviyesinde seyrediyor. Android’in parçalı yapısı nedeniyle en güncel sürümlerin yüksek benimseme oranlarına ulaşması iOS’e kıyasla daha zorlu bir hedef niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER