Teknoloji

iOS 9 Apple Haritalar’a toplu taşıma bilgilerini getiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-haritalar-toplu-tasima-080615

Apple, 2012’de iOS’te Google Haritalar yerine kendi Haritalar uygulamasını kullanmaya karar verince toplu taşıma bilgilerinin sunulma devri sona ermişti. Üç yıllık bir aranın ardından, iOS 9 ile birlikte toplu taşıma bilgileri iOS’in varsayılan harita uygulaması olan Apple Haritalar’a geliyor. Apple’ın yazılımdan sorumlu başkan yardımcısı Craig Federighi, toplu taşıma bilgilerinin Haritalar uygulamasına gelişini WWDC 2015 etkinliğinde müjdeledi. Otobüs, vapur, metro ve tren gibi ulaşım araçlarını kapsayacak destek, ilk etapta Baltimore, Chicago, New York, Philadelphia, San Francisco, Washington DC, Londra, Toronto ve Berlin’de sunulacak.

Google Haritalar servisine toplu taşıma bilgileri 2008’de eklenmiş ve daha o dönemde 100 ülkede söz konusu destek sunulmuştu. Apple Haritalar ise 7 yıl gecikmeli ve daha küçük ölçekli biçimde toplu taşıma bilgilerini kullanıcılara iletecek. Toplu taşıma bilgilerinin iOS 9 ile birlikte Apple Haritalar’a ekleneceğine dair haberler kısa bir süre önce gündeme gelmiş, desteğin kapsamının başlangıçta dar tutulacağı da vurgulanmıştı. Apple’ın söz konusu desteği iOS 8 ile birlikte getireceği, ancak Çin ile ilgili hesaplar nedeniyle bu özelliğin ertelendiği de öne sürülmüştü. Apple Haritalar uygulaması önümüzdeki dönemde Çin’deki 100 şehirde toplu taşıma bilgilerini kullanıcıların önüne getirecek.

Son yıllarda toplu taşıma bilgisi sunmaya yönelik satın almalar gerçekleştirerek sunacağı yenilikleri belli eden Apple, Haritalar uygulamasıyla övünmeyi de ihmal etmedi. Apple Haritalar uygulamasını “en popüler harita servisi” olarak lanse eden Apple’ın yazılımdan sorumlu başkan yardımcısı Craig Federighi, haftada 5 milyar talep alan Apple Haritalar’ın en yakın rakibinin 3,5 kat üstünde bir talep oranına sahip olduğunu belirtti.

İLGİLİ HABERLER