Teknoloji

iOS 9.3 beta 5 ile Apple Night Shift özelliğinde yeniden düzenlemeler yaptı

iphone 6s ücretsiz tamir programı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ios 9.3 beta 5

Yakında çıkması beklenen iOS 9.3’ün en fazla öne çıkan özelliklerinden bir tanesi Night Shift olmuştu. Bu özellik bilimsel gerçeklere göre hazırlanmış ve iOS cihaz kullanıcılarının gün sonunda daha rahat şekilde uyumasını sağlama amacını taşıyor. Araştırmalar güneş battıktan sonra parlak mavi ışığın insanların uyumasını zorlaştırdığını gösteriyor. Night Shift de bu gerçeğe dayanarak hazırlandı.

Night Shift ile iOS cihazınız bulunduğunuz yerde güneşin ne zaman battığını otomatik olarak algılıyor ve o saatten sonra ekrandaki mavi renkli ışığın şiddetini azaltıyor. Bu ekranın renk sıcaklığını biraz daha yükseltiyor, daha ılık hâle getiriyor. Sonuç olarak gözleriniz daha az yoruluyor ve uyuyakalmanız daha kolay hâle geliyor.

ios 9.3 beta 5 night shift

iOS 9.3’ün final öncesi en son sürümü, yani iOS 9.3 beta 5 ile Night Shift özelliğine bazı değişiklikler geliyor. Örneğin eğer iOS cihazı Düşük Güç Modu içinde çalışıyorsa, Night Shift’i etkinleştirmesi mümkün olmayacak. Bir başka değişiklik ise Night Shift’i Denetim Merkezi’nin merkezine yerleştiriyor. Daha önce Denetim Merkezi içindeki Night Shift ikonuna tıklatmak “Şimdi Etkinleştir” ve “Yarına Kadar Etkinleştir” gibi iki seçeneğin görünmesini sağlıyordu. iOS 9.3 beta 5 ile birlikte Denetim Merkezi içindeki Night Shift ikonuna tıklattığınızda bu özellik önceden belirlenmiş bir takvime bağlı kalacak şekilde kapanana kadar sürekli açık olacak.

Ayarlar uygulaması içinde kullanıcılar “Yarına Kadar Elle Etkinleştir” şeklinde yeni bir seçenek görecekler. Bu arada iOS 9.3 beta 5 ile birlikte Night Shift üzerinde gelen en son değişiklik bu özelliğin gösteriminde kullanılan dilin yeniden düzenlenmesi oldu. Night Shift ile ilgili renk sıcaklığı ayarındaki gösterimler “Daha Soğuk” ve “Daha Sıcak” yerine “Daha Az Sıcak” ve “Daha Çok Sıcak” şeklinde yeniden düzenlendi. Apple kullanıcıların ekranlarının soğuk olması yerine daha az sıcak olduğunu görmek isteyebileceklerini düşünmüş olmalı.

Apple’ın 21 Mart tarihinde bir etkinlik düzenleyeceği ve burada 4 inç iPhone SE, 9.7 inç iPad Pro ve yenilenmiş Apple Watch modelleri tanıtacağı tahmin ediliyor. Bu etkinlikte iOS 9.3 ile ilgili resmi duyurunun da yapılması, hemen sonra da iOS 9.3’ün de dağıtıma çıkması bekleniyor. Bu durumda iOS 9.3 beta 5 finalden önceki son beta sürümü olabilir.

İLGİLİ HABERLER