Manşetler

iOS 9.3.1 yayınlandı, Safari link problemi çözüldü

ios 9.3.1

ios 9.3.1

Apple iPhone, iPad ve iPod touch için iOS 9.3.1 güncellemesini yayınladı. Geçen hafta başında yayınlanan iOS 9.3’e gelen hata düzeltmesi niteliğindeki bu güncelleme iOS kullanıcıları için kritik öneme sahip. Çünkü geniş bir iOS kullanıcı kitlesini etkileyen, bağlantılara tıklandığında uygulamaların askıda kalmasına veya çökmesine neden olan hata bu güncellemeyle gideriliyor.

Sürüm notlarında başta Safari olmak üzere çeşitli uygulamalarda karşılaşılan bu bağlantı tıklama hatasına çözüm getiriliyor. Güncelleme iPhone 6s için sadece 35 MB’lık büyüklüğe sahip, bu da güncellemenin kısa sürede indirilip kurulacağı anlamına geliyor.

iOS 9.3 güncellemesi yayınlandıktan sonra çeşitli sorunlar kullanıcılar tarafından rapor edilmeye başlanmıştı. Bunlardan bir tanesi eski iPhone ve iPad modellerinde karşılaşılan aktivasyon hatasıydı. Apple bunun çözümü için geçtiğimiz cuma günü iPad 2 için iOS 9.3 güncellemesini geri çekmiş ve kısa bir süre sonra yeni bir iOS 9.3 sürümü yayınlamıştı.

Ne var ki, daha sonra Safari ve diğer uygulamalarda tıklanılan bağlantıların uygulamaları kilitlediği veya çökmesine neden olduğu şeklinde hata ortaya çıktı ve bu konuşulmaya başlandı. Apple iOS 9.3 Safari problemi çözümü için çalıştığını bildirmişti. Bundan kısa bir süre sonra da çözüm niteliğindeki iOS 9.3.1 yayınlanmış oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER