Teknoloji

iOS 8 sizin iPhone’unuzda çalışacak mı? Desteklenen cihazların listesi burada

Apple iPhone, iPad ve iPod touch’a özel mobil işletim sisteminin yeni versiyonu iOS 8’in duyurusunu gerçekleştirdi. iOS 8 sonbaharda çeşitli yenilikler ve imkanlarla kullanıcılara ulaşacak.

iphone-5s-ios8-030614

İşletim sisteminin daha önceki yeni versiyonlarında gördüğümüz gibi, her cihaz desteklenmeyecek. Bu da kullanıcıları mevcut iPhone’larının veya diğer iOS cihazlarının yeni sürüme güncellenip güncellenmeyeceği, yeni bir Apple cihazı satın almalarının gerekip gerekmeyeceği sorularını düşünmeye itiyor.

Daha önceki iOS versiyonlarında göz önünde olan özelliklerin çoğunun daha güncel modellerle sınırlı olduğunu görmüştük. Ancak iOS 8 tüm özellikleriyle daha geni yelpazede Apple cihazlarını kapsayacak gibi görünüyor.

Bu durum Apple’ın iPhone 6 veya yeni iPad Air’ı çıkarmasıyla değişebilir. Ancak şu an için iPhone 4S veya ondan daha yeni bir cihazın sahibiyseniz, Apple’ın duyurduğu tüm iOS 8 yeniliklerinden yararlanacak gibi görünüyorsunuz.

iOS 8’in desteklediği cihazlar

Apple’ın sonbaharda çıkacak iOS 8 işletim sistemi aşağıdaki cihazlarda çalışacak:

iPhone

iPhone 4S
iPhone 5
iPhone 5C
iPhone 5S

iPad

iPad 2
Retina ekranlı iPad (3’üncü ve 4’üncü nesil)
iPad Air
iPad mini
Retina ekranlı iPad mini

iPod touch

Beşinci nesil iPod touch

En büyük eksiklik olarak en son iOS 7 güncellemesini almış olan iPhone 4 görünüyor. Görünüşe göre Apple iOS 8’in desteğini 1 Ocak 2011 sonrasında duyurulan yeni cihazlarla sınırlıyor.

İLGİLİ HABERLER