Teknoloji

iOS 8 ile üçüncü taraf klavyeler desteklenmeye başlıyor

Apple ilk kez iOS’i üçüncü taraf klavyelere açıyor. Sonbaharda çıkacak iOS 8’in bir parçası olan bu yeni özellik kullanıcıların Apple’ın akıllı telefon ve tabletlerinde yıllardır sunduğu varsayılan klavye yerine diğer şirketlerin geliştirdiği klavye yazılımlarını kullanmaya izin verecek. Yani iOS kullanıcıları Swype gibi, parmakları klavyenin üstünde kaydırarak hızlı yazmaya izin veren bir klavyeyi kullanabilecek.

ios-8-ucuncu-taraf-klavye-030614

Çeşitli şirketler iOS için Apple’ın izin verdiği ölçüde sanal klavyeler sunmaya çalışmıştı. Bunların arasında SwiftKey de vardı ve Evernote benzeri not tutma uygulamasıyla kullanıcılara yazı tahmini yapan klavyesini uygulama içinde sunmuştu. Fleksy ise biraz daha agresif olacak şekilde her bir uygulamayı hedeflemiş ve alternatif bir klavye sunmuştu. Ancak geliştiricilerin bunu uygulamalarına eklemesi gerekiyordu, yani sistemin genelini kapsayacak bir çözüm değildi.

Değişiklik Apple’ın QuickType olarak adlandırdığı ve tahmin yapabilen yeni klayvesinin duyurusunun hemen ardından duyuruldu. QuickType sayesinde iOS 8’in varsayılan klavyesinde siz yazdıkça kelime tahminleri sunulacak. Apple 2011’de çıkan iOS beta sürümlerinde bu özelliğin denemesini yapmıştı, ancak pek başarılı olmamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER