Teknoloji

iOS 8 hatası iCloud Drive dokümanlarının silinmesine neden oluyor

icloud-drive-030814

iOS 8’in iCloud Drive özelliğini kullananların iPhone’un Sıfırla menüsüden uzak durmasında fayda olabilir. MacRumors’un haberine göre, yeni keşfedilen bir iOS 8 açığı kullanıcı ”Tüm Ayarları Sıfırla” seçeneğini uyguladığı zaman tüm iCloud Drive dokümanlarının kalıcı olarak silinmesine neden oluyor. Normalde bu seçenek uygulandığı zaman sadece iPhone’daki ayar ve tercihler fabrika ayarlarına döndürülüyor. Herhangi bir doküman silme işlemi gerçekleştirilmiyor. Bunun için ”Tüm Ayarları ve İçeriği Sil” seçeneğinin uygulanması gerekiyor.

Ancak özelliğin işleyişinde bir şeylerin gerektiği gibi gitmediği de anlaşılıyor. MacRumors sıfırlamanın ardından iCloud Drive’da bulunan dokümanların Apple’ın iWork uygulamalarından da yok olduğunun altını çizerken, dosyalara OS X Yosemite’ın beta sürümünde de ulaşılamadığı ifade edildi. Halihazırda iOS ve OS X Yosemite beta kullanıcılarının problemden muzdarip olduğu belirtilirken, iCloud Drive’ın kullanıldığı bir diğer platform olan Windows’ta sorunun görülüp görülmediği henüz bilinmiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRApple iCloud Drive nedir?

iCloud’dan silinen dokümanları geri kurtarmak için kolay bir yol bulunmuyor. Şirket iOS 8 ile birlikte Fotoğraflar uygulamasına ”Silinenler” isimli bir klasör eklese de, iCloud Drive’da benzer bir seçenek yer almıyor. MacRumors yaşanan sorunun Apple’a ait iWork uygulamalarıyla kısıtlı olabileceğini belirtirken, nihai bir çözüm sunulana kadar ayarları sıfırlamaktan uzak durmak en mantıklı çözüm gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER