Teknoloji

iOS 8 Fotoğraflar uygulaması cihazlar arası ortak düzenlemelerin önünü açıyor

Apple iOS 8 ile birlikte işletim sisteminin fotoğraf yönetiminde gerçekleştirdiği değişiklikleri de duyurdu. Bu değişikliklerle birlikte fotoğraf yönetiminin pek çok kullanıcı adına daha kolay hâle gelmesi amaçlanıyor. iOS 8 ile birlikte gelen yeni Fotoğraflar uygulaması kullanıcıların çektikleri fotoğraflara farklı cihazlar üzerinden erişmesini sağlamasının yanı sıra, bir fotoğrafı farklı cihazlar üzerinden düzenlemenin de önünü açıyor. Artık bir kullanıcı iPhone üzerinde başladığı düzenleme işlemini iPad üzerinde devam ettirebilecek. Cihazlar gerçek zamanlı olarak eş zamanlanacak.

apple-ios-8-fotograf-020614

Ne yazık ki, bu kadar geniş kapsamlı bir depolama alanı ücretsiz olarak gelmeyecek. Fotoğrafların depolandığı alan kullanıcıların iCloud depolama limitinden düşecek. iCloud için oluşturulan yeni fiyat tarifesi de iOS 8 ile birlikte duyuruldu. İlk 5 GB yine ücretsiz olacak. 20 GB için aylık 0.99 dolar, 200 GB içinse 3.99 dolar ödemek gerekecek. Apple’ın kullanıcılarına sunduğu alan teklifleri 1 TB’ye kadar uzanıyor.

Apple bu akşamki etkinliğinde ”Süreklilik” kavramı üzerinde epey durmuş olsa da, yeni fotoğraf düzenleme özellikleri henüz iOS ve Mac arasındaki entegrasyonun bir parçasını oluşturmuyor. Apple masaüstü için yeni bir fotoğraf çözümü üzerinde çalıştığını daha önce duyurmuş olsa da, bu çözümün 2015’in başlarından önce yayınlanması beklenmiyor.

[Görsel – The Verge]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER