Teknoloji

iOS 8 beta 2 hangi yeniliklerle yayınlandı?

iphone-5s-ios8-030614

Apple iOS 8 için ikinci beta sürümünü yayınladı. Güncellemeyle birlikte önümüzdeki sonbaharda final sürümü yayınlanacak olan işletim sistemine çeşitli iyileştirmeler, değişiklikler ve hata düzeltmeleri getirildi.

iOS 8 beta 2 çeşitli kullanıcı arayüzü düzeltmeleri ve iyileştirmeleri de içeriyor. Bunlar sayesinde işletim sistemi daha hızlı ve göze hoş görünür bir hâl alıyor. MacRumors sitesi bu değişiklikleri aşağıdaki gibi listelemiş:

Podcast’ler: iOS 8 beta 2 ile birlikte Podcast’ler tüm iOS cihazlarında ön yüklü gelen bir iOS uygulaması hâline geliyor. Bu, onu silemeyeceğiniz anlamına da geliyor.

ios-8-beta-2-podcastler-180614

Safari: Sürüm notlarına göre, Safari App Store’a yapılan ve kullanıcı etkileşiminden yoksun olan otomatik yönlendirmeli reklamları engelliyor. Ayrıca Safari sekmeleri görmek için yeni bir kıstırma hareketi de sunuyor.

App Store Satın Almaları: App Store’daki Satın Alınmış sekmesinde uygulamalar satın alma tarihine göre sıralanıyor. iOS beta 1’de uygulamaların sıralaması alfabetik düzene göre yapılmıştı. Bu arada App Store’da yorumlara yeniden izin verilmişe benziyor. Beta 1’de bu özellik bir hata nedeniyle kapalı duruyordu. Ayrıca App Store Aile Satın Almalarını da göstermeye başlıyor.

ios-8-beta-2-family-purchases-180614

QuickType Klavye: Apple’ın QuickType klavyesi iPhone’un yanı sıra iPad için de sunuluyor. Ancak iPad 2’de kullanılır gibi gözükmüyor.

Parlaklık: Beta 1’de Ayarlar menüsü içinde Duvar Kağıdı ve Parlaklık sayfası altında yer alan Parlaklık ayarı bozuktu. Bu ayar yeniden çalışır hâle getirilmiş.

Mesajlar: Mesajlar içindeki kamera ve mikrofon ikonları mavi yerine gri renk olarak ayarlanmış. Ayrıca tüm mesajları okundu olarak işaretlemeyi sağlayan yeni bir ayar da bulunuyor.

ios-8-beta-2-mesajlar-180614

Ayarlar: Mesajlar için “Dinlemek için Yükselt” şeklinde yeni bir ayar bulunuyor.

Gizlilik: Ayarlar uygulaması içinde yer alan Gizlilik bölümü altına Home Data (Yerel Veri) olarak adlandırılan yeni bir menü eklenmiş.

ios-8-beta-2-home-data-180614

iCloud Fotoğraflar: Fotoğraflar uygulamasına girildiğinde, “iCloud Fotoğraflar” penceresi kullanıcıların karşısına çıkıyor ve buradan Apple’ın yeni sunduğu iCloud Fotoğraflar işlevi etkinleştiriliyor. Bu, mevcut Fotoğraf Yayını ayarlarının yerini alıyor.

ios-8-beta-2-icloud-fotograflar-180614

Bildirimler: Her bir uygulama için “Bildirimlere İzin Ver” şeklinde yeni bir ayar bulunuyor. Bu, her bir uygulamaya ait bildirimlerin tek tek kapatılması için bir çeşit genel ses kısma butonu gibi işliyor. Daha önce Bildirim Merkezi içinde her bir uygulamaya özel bildirim ayarları sayfası içinde, bildirimleri kapatmayı sağlayan tek bir seçenek bulunuyordu.

ios-8-beta-2-bildirimlere-izin-ver-180614

Uygulama tabanlı Pil Kullanımı: Ayarlar menüsü içinde bulunan Uygulama tabanlı Pil Kullanımı menüsü içinde telefonun hücresel şebeke erişimi olmadığında ne kadar pil tükettiğini gösteren bir ayar da bulunuyor.

ios-8-beta-2-pil-kullanimi-180614

Handoff: iOS 8 ve OS X Yosemite arasında etkileşimi sağlayan bu özelliğin işlevleri daha da artırıldı.

iOS 8 beta 2 ile ilgili göze çarpan ilk yenilikler bunlar olurken, geliştiriciler bu yeni beta sürümünü kullandıkça daha fazla değişiklik ve düzeltmenin varlığı da farkedilecektir. Tabii ki, isteyenler Apple’ın hazırladığı ve kaynak bağlantıda yer alan değişiklik notları sayfasına göz atıp hepsini tek seferde görebilir. Apple’ın iOS 8’in sonbaharda final sürümü yayınlanıncaya kadar birkaç beta sürümünü daha dağıtıma çıkarması bekleniyor.

[Görsel – MacRumors]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER