Manşetler

iOS 7 yeni tasarım ve farklı paylaşım yollarıyla birlikte geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bugün başlayacak WWDC öncesinde bir haber hazırlayan Wall Street Journal Apple’ın bu etkinlikte neleri ortaya çıkaracağının tahminini yaptı. Gazetenin haberine göre, Apple bu yıl yepyeni, daha sade ve günlük hayattaki nesnelerin yansımasından arındırılmış bir iOS sürümüyle tanışacak. Bu yeni işletim sistemi diğer iPhone’larla fotoğraf ve video paylaşımı için yeni yollar sunacak. Ayrıca uzun zamandır beklenen iRadio servisinin tanıtımı da gerçekleştirilecek.

apple-wwdc-2013-logo

iOS’te bir değişiklik bekleniyordu, üstelik Apple çalışanları bile iOS’in mevcut sürümünün zamanını doldurmaya başladığı noktasında endişe duymaya başlamıştı. iOS’in arayüzünde günlük hayattaki gerçek nesnelerden izler bulunuyor ve bunun kullanıcılara iPhone’ları nasıl kullanacakları noktasında yardımı bulunuyordu. Ancak iPhone’un ilk çıktığı 2007’den 2013’e geldiğimizde şartlar değişti, insanlar neyin nasıl olduğunu iyice öğrendi. Wall Street Journal da Apple içinde iPhone’un görünüşünün tarihi geçmiş ve tutarsız bulunduğunu, değişimin kaçınılmaz hâle geldiğini kaydetti.

Apple’ın OS X’in yeni versiyonunu ve yeni dizüstü bilgisayarları da duyuırması bekleniyor. Ancak WSJ bir TV’nin tanıtılmasının ihtimal dahilinde olmadığını iddia ediyor. Apple’ın şu anda ABD’deki kablo TV şirketleri ve yayın ağlarıyla pazarlıklarda tıkandığı söyleniyor. Haritalar ve Siri, iOS 7’nin ön gösterimi sırasında öne çıkacak unsurlar arasında yer alıyor. Apple’ın yenilikçi damarını kaybettiği iddialarının kuvvetlendiği bir ortamda WWDC önemli bir etkinlik olma özelliğini taşıyor. iOS’in dümeninde olan Jony Ive ile birlikte WWDC, kitlelere Apple’ın hâla farklı düşündüğünü kanıtlamak için büyük bir fırsat gibi görünüyor.

İlgili >>  The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER