Manşetler

iOS 7’nin ince ve renkli logosu ortaya çıktı

Apple’ın her yıl bu zamanlar düzenlediği yazılımcı konferansı, nam-ı diğer WWDC önümüzdeki pazartesi günü başlıyor. Türkiye saatiyle akşam 8’de başlayacak olan açılış toplantısıyla başlayacak olan etkinlikte iOS 7 ve OS X 10.9’un görücüye çıkması bekleniyor. Etkinliğin başlamasının öncesinde düzenleneceği alan olan San Francisco’daki Moscone Center’dan ilk fotoğraflar da ortalıkta dolaşmaya başladı. Bunların arasında iOS 7’nin logosu da bulunuyor.

wwdc-2013-oncesi-2

iOS 7’nin gökkuşağının renklerini taşıyan ve ince karakterle yazılmış logosu dikkat çekiyor. Aslında işletim sisteminde siyah ve beyaz renklerin daha ağırlıklı olacağı söyleniyordu, ancak insan farklı renkleri görünce de aklına farklı ihtimaller geliyor. Belki de gökkuşağı renkleri iOS 7’nin çeşitli işlevlerini temsil etmek amacıyla kullanılmıştır.

Şunu biliyoruz ki, yeni iOS 7’nin tasarımında, Mac donanımlarını, iPhone, iPad ve iPod touch’ı tasarlayan Jony Ive’nin büyük etkisi olacak. Son olarak Apple CEO’su Tim Cook da D11 konferansında iOS’in Jony Ive’nin önderliğinde yeni bir görünüm ve hava kazanacağını kaydetmişti.

iOS ve OS X’in yeni sürümlerinin görücüye çıkması beklenen WWDC 2013 açılış toplantısı yukarıda da belirttiğimiz gibi pazartesi akşamı saat 8’de başlayacak. Etkinlikle ilgili detayları en hızlı şekilde Teknoblog’da bulacaksınız.

[nggallery id=1254]

İlgili >> Mac Stories, 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER