Teknoloji

iOS 7’nin iBeacon özelliği ilk kez Macy’s mağazalarında denenecek

Apple’ın iOS 7 ile sunduğu iBeacon özelliği ilk olarak ABD’nin büyük perakende zincirlerinden Macy’s tarafından denenecek. Macy’s mağazalarına adım atan iPhone sahiplerine o dakikadan itibaren özel teklif ve öneriler sunulacak. Geçtiğimiz haziran ayında iOS 7 ile birlikte tanıtılan iBeacons ile Apple, NFC çözümlerine karşı güçlü bir alternatif sunmayı hedefliyor.

macys-ibeacon-211113

Örnek olarak bir iPhone 5s sahibi, iBeacons özelliğinin bulunduğu bir Macy’s mağazasına ve bu mağazada bulunan özel radyonun menziline girdiği zaman, özel radyo iPhone için Macy’s uygulamasından faydalanarak müşteriye özel teklifler, promosyonlar ve öneriler sunacak. Bu özellik sayesinde yapılan alışverişlerin parasının ödenmesi de mümkün olacak.

Macy’s iBeacon özelliğinden faydalanmak için ShopKick tarafından hazırlanan ShopBeacon teknolojisinden faydalanacak. İlk etapta New York Herald Meydanı ve San Francisco’daki Union Meydanı’nda bulunan Macy’s mağazalarına bu teknolojiin yerleştirileceği belirtilirken, ilerleyen dönemde bu mağazaların sayısının artması öngörülüyor. Perakendecilerin 40 dolar karşılığında satın alabileceği ShopBeacon’ın duvarlara veya düz bir yüzeye yerleştirilmesi gerekiyor.

Söz konusu teknolojiyi ilk etapta deneme amaçlı olarak kullanacak olan perakende zincirinin özelliğin dağıtımını nasıl bir hızla gerçekleştireceği şu an için bilinmiyor. Ancak Macy’s’in başarılı olması durumunda diğer perakende zincirlerinin ve mağazaların da iBeacon özelliğinden faydalanması oldukça muhtemel gözüküyor.

İlgili >> GigaOM

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER