Manşetler

iOS 7 kullanıcılardan sık gittikleri mekanları Haritalar uygulaması için paylaşmalarını isteyecek

Apple geçen yılın büyük bir bölümünü iOS 6 ile birlikte kullanıma sunduğu Haritalar uygulamasını iyi hâle koymakla geçirdi. Hatırlayacağınız üzere, geçtiğimiz eylül ayında kullanıcılara sunulan bu uygulama barındırdığı hatalarla bir hayli eleştiri toplamıştı. Apple bu harita uygulamasını daha sağlam hâle getirmek haritalama işleriyle ilgilenen birkaç şirketi de satın almıştı. Ayrıca şirket dünya çapında çeşitli harita uzmanlarını iyileştirme çalışmaları dahilinde görevlendiriyor.

apple-ios-7-haritalar-060813Görünüşe göre Apple işin içine Haritalar uygulamasının kullanıcılarını da ekleyecek. Apple Insider’ın haberine göre iOS 7 kullanıcılara Haritalar uygulamasını geliştirmeye yardımcı olma konusunda talepte bulunacak. Yardım programına katılmaya razı olan kullanıcıların adres bilgileri Apple kimlikleriyle entegre edilecek, ayrıca adreslerinin GPS koordinatları da sık gidilen konumlar listesine eklenecek.

Apple bu yöntem sayesinde sık kullanılan konumların coğrafi koordinatlarının belirlenmesinin daha iyi şekilde gerçekleştirileceğini düşünüyor. Ayrıca şirket toplanacak tüm verilerin anonimleştirileceğini, yani kimsenin konum bilgisinin kendi kimliğiyle eşleştirilmeyeceğini kaydetti. Ayrıca dileyen kullanıcılar bu programın dışında kalmayı seçebilecekler.

Başlatılması düşünülen yeni veri toplama planı, tutulan uzmanlar, satın almalar, Apple’ın iOS 7 ile birlikte Haritalar uygulamasında yeni bir sayfa açmayı ve geçen yılki sürümle leke sürülen imajını düzeltmeyi amaçladığı anlaşılıyor.

İlgili >> Apple Insider

[Görsel – Apple Insider]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER