Manşetler

iOS 7.1 beta 3 yenilenen klavye, kapatma onay ekranı ve düzeltmelerle yayınlandı

Apple dün akşam saatlerinde iOS 7.1’in üçüncü beta sürümünü yayınladı. Kayıtlı iOS uygulama geliştiricilerine özel olarak yayınlanan bu üçüncü beta sürümü aralık ortalarında yayınlanan ikinci beta sürümünden yaklaşık üç hafta sonra geldi. Kablosuz bağlantı üzerinden yüklenen, ayrıca iOS Geliştirici Merkezi web sitesi üzerinden indirilebilen iOS 7 beta 3 11d5127c sürüm numarasını taşıyor.

ios-7-1-beta-3-080114

Birinci ve ikinci iOS 7.1 beta sürümleri çeşitli hata düzeltmeleri, bunun yanı sıra Erişilebilirlik altında yer alan “Buton Şekilleri” seçeneği, Touch ID ve Parola seçenekleri için daha fazla göze çarpan konumlar gibi çeşitli eklentileri de barındırıyordu. Üçüncü beta sürümü sesli kitaplar ve iCloud Anahtar Zinciri’yle ilişkili iCloud hesap kurulumu için düzeltmeler içeriyor.

ios-7-1-beta-3-klavye-080114

Apple, iOS 7.1’in birinci beta sürümüne “koyu renkli klavye” seçeneği eklemiş, ancak beta 2’de bunu kaldırmıştı. Üçüncü beta sürümünde de bu özellik geri dönmemiş gibi görünüyor. Ayrıca Apple standart klavyede ufak tefek değişiklikler yapmış, özellikle “Delete” tuşunun yeni görüntüsü dikkat çekiyor.

Ayrıca Beta 3 cihazı kapatırken görünen onay ekranı için yeni bir görünüm sunuyor. Telefon numara tuşlayıcısında da büyük dikdörtgen şekillerin yerine yuvarlatılmış “ara” ve “bitir” butonları kullanılmış. Gelen çağrı ekrnı da yeniden tasarımın bir parçası olacak şekilde yuvarlak tuşlara uyum sağlamış.

ios-7-1-beta-3-kapat-ara-tus-080114

FaceTime, Telefon ve Mesajlar uygulama ikonlarının yeşil tonlarında da hafif ayarlamalar yapılmış, ayrıca Erişilebilirlik ayarları altında yer alan “Kontrastı Artır” bölümü genişletilmiş, artık burada kullanıcılara şeffaflığı azaltma, renkleri koyulaştırma ve beyaz noktaları azaltma şeklinde üç farklı seçenek bulunuyor.

Ayrıca duvar kağıdı ayarları içinde paralaks efektini açıp kapatmaya yarayan yeni bir seçenek de yer alıyor.

Son günlerde yayınlanan bir habere iOS 7.1’in uzun bir test süreci olacak, nihai sürüm mart ayında yayınlanacak. Beta 3’ün sürüm notları da iOS 7.1’de hâlâ çözülmesi gereken hataların bulunduğu belirtiliyor. Bunların genel sürümden önce çözülmesi gerekiyor.

iOS 7’nin yayınlanan en son genel sürümü olan iOS 7.0.4’ün dağıtımı kasım ayında gerçekleştirilmişti.

İlgili >> MacRumors

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER