Teknoloji

iOS 6’nın Haritalar uygulamasına gelen şikayetler bir yöneticinin başını yedi

iOS 6 ile birlikte gelen Haritalar uygulamasının sorunlu bir başlangıç yapması sadece kullanıcılarda rahatsızlık yaratmakla kalmamış, Bloomberg’in belirttiğine göre, Apple’ın bir yöneticiyi kovmasına da neden olmuş. Bir zamanlar Haritalar ekibinin sorumluluğu görevini üstlenen Richard Williamson’ın Apple’ın kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue tarafından kovulduğu söyleniyor. Williamson’ın LinkedIn üzerindeki profiline bakıldığında şu anda iOS Platform Servislerinde kıdemli direktör olarak görünüyor.

ios-6-haritalar-00005

Haritalar ekibi daha önceleri Scott Forstall’a bağlıydı. Ancak geçen ay Forstall’ın Apple’dan ayrılacağının açıklanmasıyla birlikte Haritalar ve Siri’nin sorumluluğu da Cue’ya geçmişti. Bloomberg’e göre Cue, Cupertino şirketi için bir utanç kaynağı hâline gelen harita uygulamasında işleri yoluna koymak için ekibin başına hızlı bir şekilde lider atamayı planlıyor. Ayrıca Apple’ın aralarında TomTom’un da bulunduğu harita iş ortaklarını kendi verileri içinde yer alan hataları gidermeleri konusunda zorladığı da belirtiliyor.

Apple harita uygulamasıyla ilgili olarak bir özür yayınlayarak hataları en kısa zamanda çözeceğini söylese de bu durum Google ve Nokia gibi rakiplerin platforma özel harita çözümlerini getirmesine engel olamadı. Nokia’nın Here harita servisinin iOS uygulaması bu ayın ortalarında yayınlamıştı. Google ise şu anda Safari üzerinden erişilen Haritalar uygulamasında bazı güncellemeleri duyurmuştu. Tabii ki, bu esnada arama devi iOS için doğal uygulamasını da geliştirmeye devam ediyor ve gelen haberlere göre geliştirme süreci bitmek üzere. Ne var ki, uygulamanın ne zaman yayınlanacağı tam olarak belli olmadı.

İlgili >> Bloomberg

İLGİLİ HABERLER