Manşetler

iOS 6 için 22 Aralıkta yayınlanacağı söylenen untethered jailbreak düzmece çıktı

iOS 6 için untethered jailbreak’in 22 Aralık tarihinde yayınlanacağı şeklindeki bir haber birçok iOS kullanıcısını heyecanlandırmış olmalı. DreamJB rumuzlu bir korsan söz konusu jailbreak’i hazırladığını ve bunun gerçek olduğunu kanıtlamak için hazırladığı videonun beklenmesini söylemişti. Ne var ki, bu korsanın insanları işletmek için böyle bir girişimde bulunduğu ortaya çıktı. Jailbreak dosyalarına verilen bağlantı kullanıcıları YouTube’daki bir Rick-rolling videosuna götürüyor.

Aslında Dream JB yayınlayacağını söylediği videoyu fazla vakit kaybetmeden yayına verdi. Bu videoda ana ekranda Cydia uygulaması yer alıyordu ve bu durum jailbreak işleminin gerçek olduğu izlenimini veriyordu. Ne var ki, diğer birçok iOS korsanı bu videonun düzmece ve sahte olduğunu iddia etti. Videoya yakından bakan kullanıcılar video boyunca cihazın değiştiğini farke etti, anlaşılan bu video birçok jailbreak inceleme videosunun birleşiminden oluşmuştu. Söz konusu video ilerleyen saatlerde kaldırıldı.

Dream JB geçtiği dalganın ardından Twitter hesabı üzerinden bir tweet ile de öğüt vermekten geri durmado: “Jailbreak dünyasında doğru ve mantıklı haberler için sadece Dev Team üyelerini takip edin.”. Bir başka mesajında ise tüm iOS jailbreak muziplerineydi, bunun mevcut ve gelecekteki tüm sahte jailbreak’çiler için bir ders olmasını diledi. Tabii ki, bu olaya gelecekte ortaya çıkacak sahtekarları durdurmayacak, ancak bu yaşanan olay iOS 6 için merakla bir jailbreak çözümü bekleyenlerin biraz duraklamasına ve karşılarına çıkan her jailbreak’in gerçek olup olmadığını sorgulamalarına neden olacaktır.

Dream JB bu projenin bir sosyal deney olduğunu da belirtti. Bir haftada  kendisini Twitter üzerinden takip edenlerin sayısının 20 bini geçtiğini, web sitesinin ise 300 binin üzerinde tekil ziyaretçi aldığını kaydetti.

İlgili >> DreamJB, SlashGear

İLGİLİ HABERLER