Manşetler

Apple iOS 6 ile birlikte yeni Haritalar uygulamasını tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ios-6-haritalarApple kendi harita sistemini tanıttı. iOS 6 ile birlikte Google Haritalar’ın yerini Apple’ın kendi harita sistemi alacak. Apple’ın söylediğine göre bu uygulamada kullanılan haritaların hepsi şirket tarafından üretildi ve tüm dünyanın kapsam altına alınması için de çalışılıyor. Apple Haritalar uygulamasının altında 100 milyonun üzerinde ticari kaydın bulunduğunu, kullanıcıların yerel aramalarını en iyi şekilde gerçekleştirebileceğini iddia ediyor.

Apple’ın yeni harita sisteminde trafik entegrasyonu da bulunuyor. Kulanıcılar trafik sıkışıklıkları ve kazalar hakkında bilgilendiriliyor. Bunun yanı sıra yol tarifleri de uygulamada yer alıyor, söz konusu özellik Google Haritalar’ın Android uygulamasında yer almasına karşın iOS uygulamasında yer almıyordu. Uygulama trafik durumuna göre en iyi rotayı kullanıcıya çıkarıyor, bu işi kullanıcı otomobil kullanmaya devam ederken dinamik bir şekilde de gerçekleştiriliyor. Kullanıcının haritadaki rotaya dokunması yeterli, sonrasında bilgiler Apple’ın sunucularından alınıp otomatik olarak uygulanıyor. Navigasyon kontrolü kilit ekranı üzerinden de sağlanabiliyor.

ios-6-navigasyon

Apple navigasyon sistemini Siri’ye de entegre etmeyi ihmal etmedi. Böylelikle kullanıcılar yol tariflerinde sesli yardım alabiliyor, ek dokunuşlar yapmadan rotayı görüntüleme şansına sahip oluyor. Flyover adındaki yeni bir özellik ise Google’ın üç boyutlu haritalarına benzer bir nitelik taşıyor ve kullanıcıların belli bir bölgeyi kuşbakışı, üç boyutlu olarak görmesini sağlıyor. Apple tüm binaların ve yer şekillerinin üç boyutlu modellerini geliştirmekle uğraşıyor, kullanıcılar gerçek zamanda işlenebilen vektör tabanlı modda bunları görüntüleyebilecek.

iOS 6 ile birlikte duyurulan diğer yenilikler için iOS 6 yenilikler yazımıza göz atabilirsiniz. Apple WWDC 2012 açılış toplantısıyla ilgili detayları canlı anlatım sayfamızda bulabilirsiniz.

[Görsel – Slashgear]

İLGİLİ HABERLER