Manşetler

Yazılımcılar için iOS 6 beta yayınlanıyor, final sürüm sonbaharda gelecek

Apple bugün kapılarını açan WWDC 2012 konferansının açılış toplantısında iOS 6 işletim sistemi versiyonunu tanıttı. Apple’ın kayıtlı iOS yazılım geliştiricileri bu yeni versiyonun ilk beta sürümünü ilerleyen saatlerde edinme ve test etme fırsatı yakalayacak. iOS 6 ile birlikte 200’ün üzerinde yeni özellik ve Siri alanında yapılmış önemli güncelleştirmeler bulunuyor.

Yazılımcılar iOS 6 beta’nın avantajlarından yararlanıp mevcut uygulamalarına API yardımıyla Facebook entegrasyonu ekleyebilecek. Bu özellik Apple’ın gelecek ay çıkacak OS X Mountain Lion işletim sisteminde de çalışacak. FaceTime da iOS 6 ile birlikte daha da geliştirildi, cep telefonu numarası veya Apple ID bilgilerinin tek hâle getirilmesi, böylelikle FaceTime görüşmelerinin Mac, iPad ve iPhone’lar arasında tek bir numara kullanılarak yapılması sağlanıyor. iPhone üzerinde FaceTime kullanımı sadece Wi-Fi değil, mobil şebekeler üzerinden de gerçekleştirilebilecek.

iOS 6 ile birlikte dikkat çeken özelliklerden bir tanesi de Google Haritalar entegrasyonunun çıkarılması oldu. Apple artık iOS 6’da yol tariflerini de içeren navigasyon sistemi kullanıyor. Siri entegrasyonu ve anonim kaynaklardan gerçek zamanlı elde edilmiş bilgilerle desteklenen trafik durum raporu bu yeni harita uygulamasının özellikleri arasında bulunuyor.

Apple bugün (Türkiye saatiyle yeni günde de olabilir) itibariyle iOS 6 beta sürümünü yazılımcılara sunacak. iOS 6’nın nihai sürümüyse sonbaharda gelecek.

Apple WWDC 2012 açılış toplantısıyla ilgili detayları canlı anlatım sayfamızda bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER