Manşetler

iOS 6 beta 4 yayınlandı, ön yüklü YouTube uygulaması iOS’ten kalkıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iOS 6 beta 3 yayınlandıktan yaklaşık iki gün sonra dördüncü beta sürümü de çıkış yaptı. Beta sürüm kullanıcılarına kablosuz bağlantı üzerinden sunulan yeni sürümde dikkat çekici değişiklikler bulunuyor. Bunlar mobil işletim sisteminin nereye doğru gittiği noktasında da ipuçları veriyor.

Değişiklikler listesinde Facebook entegrasyonu, Adres Defteri, yetkilendirme statüleri ve Apple TV ile Bonjour iş akışlarındaki sorunların çözülmesi bulunuyor. Bunun yanı sıra sözlük ile iTunes ve Haritalar gibi uygulamalar üzerinde de bazı düzeltmeler yapıldı. Hepsinden önemlisi, bu güncellemeyle birlikte YouTube uygulaması ana ekrandan kaldırılmışa benziyor. Apple’ın yayınladığı açıklamaya bakılırsa da bu değişiklik iOS 6’nın final sürümüne de sirayet edecek. Apple’ın söylediğine göre YouTube uygulamasını iOS’te barındırmak için alınan lisansın süresi sona erdi. Kullanıcılar YouTube’u Safari internet tarayıcısı üzerinden kullanmaya devam edebilir. Tabii ki Google, Haritalar gibi YouTube için de ayrı bir iOS uygulaması hazırlayıp App Store üzerinde yayınlayacaktır. Zaten Apple’ın yayınladığı açıklamada da böyle olacağı belirtiliyor. Tabii ki, bu uygulamaların sunduğu kullanıcı deneyimi iOS’te bulunan doğal YouTube ve Google Haritalar uygulamalarıyla ne kadar örtüşür, onu da zamanla göreceğiz.

Apple’ın yayınladığı resmi açıklama aşağıdaki gibi:

“YouTube uygulamasını iOS içinde barındırmak için sahip olduğumuz lisans sona erdi, müşteriler Safari internet tarayıcısı üzerinden YouTube’u kullanabilir, Google da App Store’da olacak yeni bir YouTube uygulaması için çalışıyor.”

İlgili >> Apple, Engadget, The Verge

İLGİLİ HABERLER