Manşetler

iOS 6.1 untethered jailbreak için önümüzdeki haftasonu işaret edildi

Jailbreak camiası iOS 6.1’in çıkışı için nedense sabırsızlanıyordu. Bu durum “untethered” nitelikli bir jailbreak çözümü için işlerin tamamlandığı ve Apple’ın iOS 6.1’i yayınlamasının beklendiği şeklinde yorumlandı. iOS 6.1’in yayınlanmasıyla birlikte Apple’ın jailbreak işlemine kapı açan açığı kapatması için geçen süre de uzamış olacaktı. Henüz resmi bir açıklama yapılmış olmasa da, iOS 6.1 için untethered jailbreak’in önümüzdeki haftasonu gelebileceği düşünülüyor.

ios-6-logo

Her ne kadar jailbreak çözümü henüz gizli tutulsa da, Apple’ın bu çalışmalar hakkında bilgi sahibi olup kendi tarafında güvenlik önlemlerini alması gibi bir ihtimal bulunuyordu. Ancak yeni kurulan evad3rs adlı geliştirici ekibinin üyelerinden olan planetbeing rumuzlu kullanıcı Twitter üzerinden iOS 6.1’in herhangi bir işi bozmadığını paylaştı. Ayrıca yine bir evad3rs mensubu olan MuscleNerd de bu hafta sonu ABD’nin önemli spor olayları arasında yer alan SuperBowl’a dikkat çekerek jailbreak’in o zaman zarfında yayınlanabileceğini işaret etti. Haftasonuna kadar varolan birkaç günlük süre jailbreak korsanlarının iOS 6.1’in birşeyleri etkileyip etkilemediğini tam olarak görmeleri konusunda yeterli bir zaman sağlıyor.

iOS kullanıcılarının uzun zamandır beklediği “untethered jailbreak” ihtiyacını güncel bir iOS sürümüyle birlikte karşılaması beklenen bu yeni jailbreak’in iPhone 5 ve iPad mini de dahil olmak üzere yeni çıkmış tüm Apple cihazlarını kapsaması bekleniyor. Sadece üçüncü nesil Apple TV kapsam dışında kalabilir.

Bu arada iOS 6.1’in yayınlanmasının hemen ardından iOS 6.1 için tethered jailbreak çözümü de yayınlandı. A5 ve sonrası işlemci kullanmayan iPhone 4, iPhone 3GS ve dördüncü nesil iPod touch bu tethered jailbreak aracından yararlanabiliyor. Haftasonuna kadar beklemek istemeyenler bu tethered jailbreak çözümüyle ilgili araçlara bu bağlantıdan ulaşabilir.

Bilmeyenler için tekrarlayacak olursak, tethered jailbreak çözümü, iOS cihazını yeniden başlattığınız her seferde bilgisayara bağlayıp jailbreak işlemini yeniden yapmanızı zorunlu kılıyor. Bu da cihazın mümkün olduğu kadar pilinin bitip kapanmamasına, ayrıca yeniden başlatmayı gerekli kılacak şekilde kilitlenmemesine dikkat etmeyi önemli yapıyor. Untethered jailbreak çözümünde cihazın başlatıldığı her seferde bilgisayar bağlantısıyla jailbreak yapmak gerekmiyor. Jailbreak işlemi elle müdahaleye gerek olmayacak şekilde otomatik olarak yapılıyor.

İlgili >> Redmond Pie, Twitter (planetbeing), Twitter (MuscleNerd) (1), (2)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER