Teknoloji

iOS 6.1 için untethered jailbreak aracı evasi0n’a ilgi büyük

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçen haftanın başında çıkan, iPhone 5 ve iPad mini gibi yepyeni iOS cihazları için de çıkmış olan ilk untethered jailbreak aracı olma niteliği taşıyan evasi0n oldukça fazla ilgi görmüşe benziyor. Desteklediği iPad, iPhone ve iPod touch model kapsamının oldukça geniş olduğu bu jailbreak yöntemi sayesinde kullanıcılar tablet ve akıllı telefonlarını özelleştirme işini bambaşka bir noktaya taşıyabiliyor. Yedi milyona yakın kullanıcının da evasi0n’ın sunduğu bu imkanlardan yararlandığı kaydedildi.

evasi0n-logo-110213

Cydia kaynaklı istatistiklere göre evasi0n 5.15 milyon iPhone, 1.35 milyon iPad ve 400 bin iPod touch cihazına yüklendi. Cydia’dan Jay Freeman’ın elinde eski sürümlerle karşılaştıracak kadar yeterli veriler bulunmasa da, karşılaştığı trafik böyle bir çıkarımda bulunmasına katkıda bulunuyor. Freeman’a göre evasi0n, geçmişteki jailbreak araçlarına göre daha fazla kullanıma ulaşmış durumda. Hiç şüphesiz bunda jailbreak aracının daha fazla cihazı kapsamasının rolü bulunuyor.

Yedi milyonluk rakam, üstelik buna sadece birkaç günde ulaşılması oldukça ilginç ve etkileyici. Yalnız bu jailbreak olayı Apple’ın pek hoşuna gitmişe benzemiyor. Destek sayfasında birtakım güncellemeler yapan Cupertino şirketi jailbreak olayının cihazı garanti kapsamı dışında bırakacağını bir kez daha tekrarladı; ayrıca jailbreak edilmiş cihazda ses seviyesinde düşüş, batarya ömründe düşüş ve iCloud gibi servisleri düzgün kullanamama gibi sorunlarla karşılaşılabileceğini kaydetti.

İlgili >> PhoneArena, Forbes

İLGİLİ HABERLER