Manşetler

iOS 6.1 için evasi0n untethered jailbreak aracı yayınlandı

iPhone 5’in, aynı zamanda iOS 6’nın çıkışının üzerinden yaklaşık beş ay geçti ve nihayet birçok kişinin beklediği an nihayet geldi. iOS 6.1 için untethered jailbreak aracı yayınlandı. evasi0n olarak adlandırılan bu jailbreak aracı evad3rs olarak adlandırılan bir grup korsan tarafından geliştirildi; Mac, Windows ve Linux platformlarına özel araçlar aynı anda çıkış yaptı.

evasi0n-jailbreak-040213

Jailbreak sayesinde iOS cihaz sahipleri işletim sistemi üzerinden tamamen kontrol sahibi oluyor, özelleştirilmiş temaları yükleme, işletim sistemi üzerinde Apple’ın izin vermediği ayarlamaları yapma ve yine Apple’ın App Store’da yer almasına izin vermediği uygulamaları yükleme şansına erişiyorlar. evasi0n jailbreak aracı iPhone 5, iPad mini ve dördüncü nesil iPad’i de destekleyen ilk jailbreak aracı olma özelliğini taşıyor. Bununla birlikte iPhone 4, 4S ve hatta emektar iPhone 3GS de jailbreak edilebilen cihazlar arasında.

Untethered jailbreak işlemi sayesinde iOS cihazını her yeniden başlatışınızda bilgisayara bağlayıp yeniden jailbreak işlemini yapmaya gerek duymuyorsunuz. Bu nedenle untethered jailbreak araçları daha zahmetsiz ve daha çok ilgi görüyor. Yine de, jailbreak işleminin cihazın garantisine olumsuz etki yaptığını ve bu işlemi gerçekleştirmeye karar verdiyseniz, başlamadan önce cihazınızın yedeğini almanız gerektiğini hatırlatırız. İlgilenenler aşağıdaki bağlantıları takip ederek jailbreak aracını indirebilir, işlemi gerçekleştirmek için izlenmesi gereken adımlara göz atabilir.

İlgili >> evasi0n, Redmond Pie

İLGİLİ HABERLER