Manşetler

Beta sürümü yayınlanan iOS 6.1 hangi yenilikleri getirecek?

Geçen hafta iOS 6.0.1 güncellemesini yayınlayan Apple bir yandan da iOS 6’nın virgülden sonraki ilk haneyi bir artıracak numaralı güncellemesi için çalışmaları sürdürüyor. Beta sürümü kayıtlı yazılımcılara sunulan iOS 6.1 ile birlikte Siri’nin desteklenen bölgelerde sinema bileti satın almaya yardımcı olacak. Kullanıcısına yakınlardaki sinemaları gösterecek olan Siri bunun yanı sıra Fandango uygulaması aracılığıyla hızlı bir şekilde bilet almayı da sağlayacak.

Kötü bir başlangıç yapan ve içerdiği hatalarla epey tepki çeken Apple Haritalar’da ise problem bildirme aracının daha göz çarpıcı hâle getirileceği belirtiliyor. Böylelikle kullanıcıların haritalar üzerinde karşılaştıkları hataları daha sık şekilde Apple’a bildirmesi amaçlanıyor. Aslına bakarsanız, Apple’ın bu düzeltme işlemi için kullanıcılardan bu kadar fazla yardım istemesi biraz garip kaçmıyor değil.

Son olarak iOS 6.1 ile birlikte kilit ekranında yer alan müzik kontrol tuşlarının aralarının açıldığı, böylelikle kullanımın daha kolay hâle getirildiği de belirtiliyor. Ayrıca ses çubuğuna da küçük bir sanal yansıma efekti ekleniyor.

Yukarıda dile getirdiğimiz yeniliklerin bir ön gösterimini aşağıda yer verdiğimiz ilgili bağlantıda bulabilirsiniz. iOS 6.1’in ne zaman kullanıcılarla buluşacağı henüz netlik kazanmadı. Zaten Apple ara güncellemeleri ne zaman yayınlayacağının bilgisini önceden vermiyor, bunları sürpriz şekilde kullanıcılara sunuyor. Yeni bir güncelleme geldiğinde tabii ki bunun haberini size en hızlı şekilde aktaracağız.

İlgili >> Gizmodo

İLGİLİ HABERLER