Manşetler

Apple iOS 6.1 çalışmalarında sona doğru yaklaşıyor

Apple’ın iOS 6.1 sürümüne dair çalışmaları ilk beta sürümünün yazılımcılara dağıtıldığı geçtiğimiz kasım ayından beri devame diyor. O zamandan bu yana birkaç yeni beta sürümü yayınlandı, ne var ki final sürümün ne zaman geleceği konusunda şimdiye kadar herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Son dedikoduysa Apple’ın yazılımcılara Golden Master olarak nitelendirilen sürümü dağıtmaya başlayacağı şeklinde. Bu durum iOS 6.1’in artık son kullanıcılarla buluşmaya yakın olduğu anlamına da geliyor.

ifun sitesinin güvenilir bir kaynaktan ulaştığı bilgilere göre Apple iOS 6.1 beta 5 sürümünü yazılımcı kitlesine dağıtmaya hemen hemen hazır. Ancak buradaki en büyük soru işareti bu sürümün GM niteliği taşıyıp taşımadığı şeklinde. Apple’ın bu kararı vermek için birçok dahili test yaptığı iddia ediliyor ve eğer sonuç ikna edici olursa beta 5 sürümü GM olarak yayınlanabilir. GM olarak yayınlandıktan sonra bile söz konusu beta sürümünde yazılımcıların yeni hatalar ve açıklar bulması mümkün. Bu da Apple için ek işler çıkması anlamına gelecektir. Yine de, GM çıktıktan sonra iOS 6.1’in ufuktan görünmeye başlayacağını söyleyebiliriz.

iOS 6.1 ile birlikte çeşitli hata düzeltmeleri ve eklentilerin gelmesi bekleniyor. Siri ve Harita uygulamalarının da bunlardan nasipleneceği söyleniyor.

İlgili >> ifun, Redmond Pie

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER