Teknoloji

iOS 6.1.3 için tethered jailbreak aracı yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple iOS 6.1.3’ü dün yayınladı, bu güncelleme sözü edilen ekran kilidi güvenlik açığını kapatmanın yanı sıra muhtemelen evasi0n jailbreak’inin yapılmasının mümkün kılan boşluğu da dolduracaktır. Yani, eğer iPhone 5 veya diğer iOS cihazınızı iOS 6.1.3’e güncellerseniz, jailbreak yapma şansını kaybedeceksiniz. Ne var ki, hem yeni sürümü kullanıp hem de jailbreak fırsatından yararlanmak isteyenler için bir imkan bulunuyor.

cydia-logo-200313

Redsn0w, A4 işlemciyle çalışan iOS cihazları için iOS 6.1.3 üzerinde de jailbreak yapma fırsatı sunuyor. Tabii ki, bu jailbreak çözümü “tethered” nitelik taşıyor, yani iOS cihazının yeniden başlatıldığı her seferde iOS cihazını bilgisayara bağlamak ve jailbreak işlemini tekrarlamak gerekiyor. Bu durumun da her zaman pratik olmadığı bir gerçek. Ayrıca söz konusu tethered jailbreak aracı herhangi bir iPad modeliyle de uyumlu şekilde çalışmıyor. Birinci nesil iPad de, iOS 6.1.3’e güncellenemediği için bu jailbreak aracından yararlanamıyor.

Bunun dışında iPhone 4, iPhone 3GS ve dördüncü nesil iPod touch cihazları bu tethered jailbreak aracından yararlanabiliyor. iOS 6.1.3’e güncelleme yapıp da bu jailbreak aracını kullanmak isteyenlerin Redsn0w yazılımına ve iOS 6.0 IPSW dosyasına ihtiyaçları olacak. Tabii ki, bu işi yaptıktan sonra, cihazınızı yeniden başlattığınız her seferde bilgisayara bağlamalı ve Redsn0w aracını çalıştırarak jailbreak işlemini yeniden yapmalısınız. Untethered jailbreak çözümünden yararlanmak isteyenlerin iOS 6.1.2’de kalması mantıklı olacaktır.

İlgili >> RedmondPie

İLGİLİ HABERLER