Teknoloji

iOS 5’te sistem seviyesinde Twitter desteği bulunabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın mobil işletim sisteminin bir sonraki geniş kapsamlı güncellemesi iOS 5’te sistem seviyesinde Twitter entegrasyonu bulunabilir. Aslında listeye Facebook ve diğer sosyal servislerin katılması da mümkün olabilir. TechCrunch ve Daring Fireball sitelerinin dile getirdiği bu iddia gerçeğe dönüşürse iOS’teki sosyal ağ deneyimi fotoğraf ve video paylaşımının ötesine geçmiş olacak.

TechCrunch’ın aldığı duyumlara göre Twitter bu işin gerçekleştirilmesi hususunda Apple ile yakın bir işbirliği içinde çalışıyor. Apple’ın yeni iOS 5’inde fotoğraf paylaşım işlevlerinin içine Twitter’ın da ekleneceği belirtiliyor. Sanıyoruz ki, şu anda videolar nasıl YouTube üzerinden bir dokunmayla paylaşılıyorsa, benzer bir işlev Twitter için de saplanacak. Tabii ki, bunun için kullanıcıların Twitter hesap bilgilerini iOS’e girmeleri gerekecek. Sonrasında ise “Twitter’a Gönder” seçeneği ile cihazınızdan Twitter’a fotoğraf geçmek mümkün olacaktır.

Daring Fireball sitesinden John Gruber ise TechCrunch’ın belirttiği fotoğraf paylaşım servisinden öte geçerek Twitter hesabının sistem seviyesinde desteklenebileceğini iddia ediyor.

Ayrıntıları büyük bir ihtimalle gelecek pazartesi akşamı düzenlenecek WWDC açılış konuşmasında görmüş olacağız.

İlgili – TechCrunch
İlgili – Daring Fireball

İLGİLİ HABERLER