Teknoloji

iOS 5’in Golden Master sürümü gelecek hafta yayınlanabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple iOS 5‘in “golden master” olarak nitelendirilen final sürümden önceki son sürümü gelecek hafta yayınlanabilir. Ming-Chi Kuo adlı analist, iOS 5 versiyonu için ön görülen bu son basamağın 23-30 Eylül zaman penceresi içinde iPhone’ları montajlayacak birimlere gönderileceğini iddia etti. Bu, iPhone 5‘in ekim ortalarında yurtdışında satışa çıkacağına dair dedikoduları destekler nitelikte.

Kuo’nun AppleInsider’a verdiği bilgilere göre gelecek nesil iPhone ve iPod touch’ın seri üretimi geçen ayın sonlarında başladı. Golden master sürümü de 23-30 Eylül haftası içinde cihazlara yüklenmeye hazır hâle gelecek. Golden master versiyonu genellikle halka açık olacak final sürümle aynı oluyor. iOS 5’in gelecek nesil iPhone ve iPod touch’ta yüklü geleceğini biliyoruz.

iOS 5’in gold master versiyonunun gelecek hafta çıkmasıyla birlikte montajı tamamlanmış gelecek nesil cihazlara da eylül ayı sonundan itibaren yazılım yüklenmeye başlanacak. Hazır hâle gelen ürünlerin teslimatının 10-12 gün içinde gerçekleşmesi ve dedikodusu yapılan iPhone 5’in ekim ortalarında piyasaya çıkış zamanına yetiştirilmesi bekleniyor.

Apple ne henüz resmi bir duyuru yaptı, ne de resmi duyuru yapmak amacıyla düzenleyeceği bir basın toplantısının davetiyelerini gönderdi. Geçtiğimiz haziran ayında düzenlenen WWDC 2011 konferansında geçtiğimiz yılların aksine sadece iOS 5 tanıtılmış ve bu işletim sisteminin iCloud ile birlikte sonbaharda geleceği söylenmişti.

İlgili – AppleInsider

İLGİLİ HABERLER