Teknoloji

iOS 5 ve iCloud 10 Ekimde yayınlanabilir

Apple’ın iCloud destekli iOS 5 mobil işletim sisteminin ekim ayı başında yayınlanacağı söyleniyordu, ancak şimdi daha kesin bir tarih iddiası ortaya atıldı: 10 Ekim.  Konuyla yakından ilgili bir kaynağın belirttiğine göre, AppleCare çağrı merkezleri o günden itibaren olağanüstü şekilde yüksek miktarlarda destek çağrısı almayı bekliyor.

Söz konusu kaynak  kendi yerel AppleCare çağrı merkezinin 10 Ekim tarihinde sekiz kat daha fazla müşteri çağrısı alabileceği şeklinde bir uyarı aldığını belirtmiş. Bu kişi o pazartesi günü neyin yayınlanacağından tam olarak emin değil, ancak bunun iOS ile ilgisinin olduğuna inanıyor. Aslında tahminleri iOS 5 ve iCloud’ın yayınlanacağı yönünde. Apple geçmişte yeni iOS güncellemelerini yeni iPhone’un piyasaya çıkışının hemen öncesinde yayınlıyordu. iOS 5 10 Ekim Pazartesi günü yayınlanırsa, o halde daha önceki dedikodulara uygun şekilde iPhone 5 ve gelecek nesil iPod touch da bunu izleyen cuma günü, yani 15 Ekimde pyasaya çıkarılabilir.

iOS 5’in golden master versiyonunun gelecek hafta itibariyle montaj yapan tesislere gönderileceğini de aktarmıştık. Bu da iPhone 5’in ekim ayı ortalarında beklenen çıkışını destekler nitelikteydi.

İlgili – AppleInsider

İLGİLİ HABERLER