Manşetler

iOS 5 Beta 4 sürümü havadan güncelleme ve konum tabanlı hatırlatıcı desteğiyle birlikte geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, eylül ayında yayınlanması beklenen ve iPhone, iPad ve iPod touch’a gelecek iOS 5 için dördüncü beta sürümünü yayınladı. Bu beta sürümü Apple’ın havadan sunduğu ilk güncelleme olarak dikkat çekiyor. Ne var ki, kablosuz bağlantı üzerinden güncelleme yapılamadığına dair raporlar gelmeye başlamış bile. Neyse ki, Apple’ın kayıtlı uygulama geliştiricileri bu güncellemeyi Apple’ın yazılımcı kanalından elle indirip yükleme yapabiliyor.

iOS 5 Beta 4, iPhone 3GS, iPhone 4 versiyonları, tüm iPad versiyonları, üçüncü ve dördüncü nesil iPod touch’larda çalışıyor. Kullanıcıların eş zamanlama işlemini düzgün yapması için iTunes 10.5 Beta 4’ü yüklemeleri gerekiyor. Bu sürüm de Apple’ın yazılımcı kanalından, Xcode 4.2 Geliştirici Ön İzleme 4 sürümüyle birlikte indirilebilir. iTunes ile Wi-Fi üzerinden eş zamanlama artık Windows PC’ler üzerinde de çalışır hâle gelmiş oldu.

Havadan güncelleme işleminin sadece beta 3 sürümünden yapılan güncellemelerde çalıştığı söyleniyor. Ayrıca bu güncelleme iTunes üzerinden fotoğrafların eş zamanlanmasını gerektiriyor. Her ne kadar yazının başında belirttiğimiz gibi havadan güncellemenin düzgün çalışmadığı rapor edilse de, birçok yazılım geliştiricisi birkaç denemeden sonra işleri yoluna koymayı başarmış. Havadan güncelleme için Ayarlar bölümüne girip daha sonra Genel bölümünü takip ederek Yazılım Güncelleme’yi seçmek gerekiyor.

Bu arada TiPb blogu iOS 5 Beta 4 ile birlikte konum tabanlı hatırlatıcı özelliğinin de geldiğini iddia etti. Site bu iddiasını bazı ekran görüntüleriyle de ortaya koydu.

İlgili – Cult of Mac

İLGİLİ HABERLER